Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MBPS Hızı ve İnternet Hızının Limiti

Teknoloji ilerledikçe internette daha

Teknoloji ilerledikçe internette daha da çok vakit harcıyoruz. Artık internetin olmadığı ortam yok diyebiliriz. Telefonlarda cafelerde evlerde mağazalarda iş yerlerinde birçok alanda internet bulabiliyoruz. Ancak günümüzde yaşanan sorunlardan biri de düşük internetin olması. İnternetten takılırken gezdiğimiz sayfaların geç açılması can sıkıcı bir durumdur. Bu durumun sebebi de internet hızının düşüklüğünden kaynaklıdır.

Yüksek internet hızı ile istediklerimizi rahat bir şekilde yapabiliyoruz ancak düşük internet hızında video izlerken kalitesinin düştüğünü görürsünüz. Adil kullanım kotası yani AKN’yi inceleyeceğiz. İnternet hızında sorun yaşayanların başvurduğu yöntem adil kullanım kotasıdır. Yani internete bağlanan kişilerin sayısı arttıkça paylaşım da artacaktır ve bu da internet hızının düşüşüne sebep olur.

İnternet hızı yükseldikçe internetiniz daha da hızlı çalışır. İyi bir internet bağlantısında donmalar oluşturmaz takılmalar yaşanmaz. Eğer internetinizde sıkıntı yaşıyorsanız modemi açıp kapatmanızı tavsiye ederiz. Modem yenileneceği için internet hızınız eski haline döner. Kendi internetinizde de sorun yaşıyorsanız internetinizin az kalmasıyla alakalı yavaşlama olur.

İnternet sınırı hız – MBPS oranıyla alakalıdır. Bu hız en az 9 MBPS olmalıdır. Eğer internete takılmadan video izlemek istiyorsanız hızınız 480 p olmalıdır. 20 GB kota ile 50 saat boyunca video izleyebilirsiniz. Fakat sınırsız internette bu tarz şeyleri hesaplamanıza gerek kalmaz. Bu sınırı biraz daha yükseltmeniz internette oluşan donmaları önler. Yukarıda olan bilgileri kullanarak internet hızınızı öğrenebilirsiniz.