Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Microsoft Hesaplarında Parolalar Bitti! Artık Yüzünüzle Oturum Açabilirsiniz

Microsoft hesaplarında parola yerine geçiş anahtarları desteği geldi! Windows, Google ve Apple platformlarında yüzünüzü kullanarak oturum açın. Detaylar için okuyun!

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
Microsoft hesaplarında parola yerine

Microsoft hesapları, FIDO güvenlik anahtarları, Windows Hello veya Microsoft Authenticator uygulamasını kullanarak uygulamalarda ve web sitelerinde oturum açmanıza zaten izin veriyor. 2021’den itibaren Microsoft hesabınızda parola oluşturmadan da oturum açabiliyordunuz.

Bugün Microsoft, Microsoft tüketici hesaplarında geçiş anahtarları desteğini duyurdu. Bu destek sayesinde artık Windows, Google ve Apple platformlarında yüzünüzü, parmak izinizi veya cihaz PIN’inizi kullanarak Microsoft hesabında oturum açmak için bir geçiş anahtarı kullanabilirsiniz.

Microsoft Logo

Parolaların parolalardan farkı şu şekildedir:

Parola tek, savunmasız bir gizli koddur. Geçiş anahtarı mekanizması ise kriptografik anahtar çifti adı verilen iki benzersiz anahtar kullanır. Anahtarlardan biri biyometri veya PIN ile korunan cihazınızda saklanır. Diğer anahtar ise geçiş anahtarını oluşturduğunuz uygulama veya web sitesinde kalır. Oturum açmak için tüm anahtar çiftine ihtiyacınız vardır.

Microsoft Hesabınız için bir geçiş anahtarını nasıl kullanabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  • Bir geçiş anahtarı oluşturun: Geçiş anahtarını oluşturmak istediğiniz cihazda bu bağlantıyı izleyin ve yüz, parmak izi, PIN veya güvenlik anahtarı seçeneğini belirleyin.
  • Geçiş anahtarını kullanma: Microsoft hesabınızda oturum açtığınızda, Oturum açma seçeneklerini ve ardından yüz, parmak izi, PIN veya güvenlik anahtarını seçerek geçiş anahtarınızı kullanabilirsiniz.

Cihazınız bir güvenlik penceresi açar ve ardından oturum açmak için geçiş anahtarınızı kullanabilirsiniz.
Geçiş anahtarları hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.