Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mobilde Facebook Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?

Bir 10 yıl öncesine

Bir 10 yıl öncesine baktığımızda masaüstü ve dizüstü bilgisayarların kullanım oranı bir hayli yüksekti. Zamanla insanların işini kolaylaştırması ve fiziksel olarak bir yere bağlı kalmalarının önüne geçen mobilite tercih edildi. Akıllı telefonların da iyiden iyiye hayatımıza entegre olmasıyla beraber internet istatistikleri göz önünde tutulduğunda mobil kullanım oranı masaüstü ve diğer cihazları çoktan geçmiş durumda. Her sektörde olduğu gibi firmalar da müşterilerine yönelik çalışmalarda bulunmaya başladılar. Üretici şirketler daha fazla akıllı telefon üretmek için çaba sarf ederken geliştiriciler de yazılımlarını mobil uyumlu hale getirmeye çalışıyorlar. Hatta büyük web siteleri ekstra bir mobil uygulama hazırlayarak kullanıcılarının buradan mobil uyumlu şekilde bağlanmalarını sağlıyor. Örneğin Facebook bu konuda başı çekenlerden. Ancak ne olursa olsun müşteri memnuniyetini %100’de tutmak zorlaşabiliyor. Yine Facebook’ta otomatik video oynatma özelliği nasıl kapatılır soruları soruluyor. Videoların üzerine gelip play tuşuna basılmadan dahi videolar başlıyor ve gereksiz yere internet kotası tüketiliyor. Bunun önüne geçebilmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz.

Otomatik oynatma sadece mobilde değil aynı zamanda masaüstü versiyonda da mevcut. Yine iki versiyon için de nasıl kapatacağınızı anlatacağız. Bu hem internetinizi tüketirken hem de cihazınızın yavaşlamasına neden olabilir. Söz konusu nedenler sizin bu özelliği kapatmanıza yeterli.

facebook-otomatik-video-oynatma-ozelligi

Masaüstü Web Facebook’ta Otomatik Oynatma Özelliğini Kapatmak

Tarayıcının sağ üst tarafında bulunan soru işareti simgesinin hemen yanında aşağıda doğru bir ok bulunuyor. Buna tıkladığınızda size birçok seçenekli seçim alanı açılacak. Çıkış Yap‘ın hemen üzerindeki Ayarlar‘ı seçin. Buradan video ayarlarına ulaştıktan sonra Videoları Otomatik Oynat‘ı kapalı olarak ayarlayın. Böylece webte artık videolar otomatik başlamayacak.

Mobilde Facebook Otomatik Oynatma Özelliği Nasıl Kapatılır?

Akıllı telefonunuzdaki kapatma işlemi için de sağ üstteki üç yatay çizgi alanına tıkladıktan sonra Uygulama Ayarları‘nı seçin. Hemen alt kısımda Otomatik Oynatma‘yı açın. Buradan isterseniz Mobil Veri‘de isterseniz WiFi Bağlandığında ya da Videoları Asla Otomatik Oynatma alternatiflerinden birisini tercih edebilirsiniz.