Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Modem Kurulumu Nasıl Yapılır? Basit Adımlarla Anlatım

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Evde internet bağlantısı kurarken

Evde internet bağlantısı kurarken sağlayıcınız tarafından verilen özel bir kutu olan modem internete bağlanmanızı sağlar. Bu rehber bir modemi nasıl kuracağınızı ve ev ağınızı internet kullanımına hazır hale getireceğinizi açıklıyor. Aşağıdaki Rehberimizde basit adımlarla modem kurulumu yapmanıza yardımcı olacak adımları takip ediniz.

Evde Modem Kurulumu: Basit Adımlarla Anlatım

Modem Modülatör/Demodülatör anlamına gelir. Ağdaki cihazları internete bağlamak için kullanılan bir ağ cihazıdır. Ev ağ yapılandırmasında sıkça karşılaşılan iki bileşen modem ve yönlendiricidir. Modem internet servis sağlayıcısına (ISS) bağlanırken yönlendirici yerel bir ağ (LAN) oluşturur. Her iki cihaz da ev ağının çalışması için gereklidir.

Modem

Modem Kurulumuna Hazırlık

Modem kurulumuna başlamadan önce kurulum sürecine başlamamız için bazı hazırlıklar yapmamız gerekiyor. Yapılması gerekenler aşağıda listelenmiştir:

  1. Modem Uyumluluğunu Kontrol Edin Bazı modemler belirli bir geniş bant bağlantı sağlayıcısıyla birleştirildiğinde sorunlar yaşayabilir. Bu nedenle bir modem satın almadan önce internet servis sağlayıcınızla uyumluluğunu kontrol edin.
  2. Modeminizin Yerini Seçin Modeminizi nereye monte etmek istediğinize karar verin. Merkezi ve yüksek bir konum önerilir. Kablolar için uygun bir yer seçin.
  3. Kabloları Hazırlayın Bir modem genellikle bağlanması gereken üç kablo gerektirir: Koaksiyel Kablo Güç Kablosu ve Ethernet Kablosu. Bu kabloları önceden hazırlayın.
  4. Kullanım Kılavuzunu Okuyun Her modem modemi kurmak için izlemeniz gereken adımları listeleyen bir kullanım kılavuzuna sahiptir. Bu makale genel adımları sağlar ancak modeminizin kurulum sürecinde ek adımlar gerektirebilir.

Modemler

Modem Kurulumu

Şimdi bir modemi nasıl kuracağınıza dair süreci inceleyelim:

  1. Modeminizi Hazırlayın: Modem kutusunu açtığınızda genellikle güç kablosu internet bağlantı kablosu ve bir ethernet kablosu bulacaksınız. Güç kablosunu prize internet bağlantı kablosunu ise modemin internet girişine takın. Ethernet kablosu kablolu internet bağlantısı için kullanılır.
  2. Tarayıcı Üzerinden Modeme Erişim: Modeminizi çalıştırdıktan sonra internet tarayıcınızı açın ve adres çubuğuna 192.168.2.1 yazın bazı modemlerde ise 192.168.1.1 olarak geçiyor. Arayüzü çıkana kadar bu verdiğim ip adresini giriniz. Bu adım modeminizin ayarlarına erişmek için gereklidir.
  3. Modem Arayüzüne Giriş Yapın: Modeminizin markasına bağlı olarak arka kısmında bulunan kullanıcı adı ve şifre ile arayüze giriş yapın. Eğer şifresi yazmıyorsa nasıl yapabilirim? Örnek vermek gerekiyorsa örneğin; Modemin arayüz şifresinizi değiştirdim ama unuttum şimdi bilmiyorum diyorsanız! Onunda çözüm var şu şekilde yapabilirsiniz: Modemin arka kısmında ve yan kısmında resetleme düğmesi var o düğmeye 10 saniye basılı tutun ışıklar sönene kadar resetlemiş olursunuz. Restleme yaptığında cihaz yeniden başlamaya başlayacak biraz geç lambalar yanıyor sonra şifre modemin alt kısmında ki kullanıcı adı ve şifresini gire bilirsiniz.
  4. Kullanıcı Hesap Bilgilerini Girin: Modem arayüzüne girdiğinizde internet sağlayıcınız tarafından verilen kullanıcı adı ve şifreyi girmeniz gerekecek.
  5. İnternet Ayarlarını Özelleştirin: İnternet ayarlarınızı bölge zaman dilimi bağlantı türü gibi bilgileri girerek özelleştirebilirsiniz. Karmaşık görünüyorsa varsayılan ayarları kullanabilirsiniz.
  6. Modem Adı ve Şifresini Belirleyin: Modem arayüzünden modemin üzerinde yazan varsayılan şifreyi girin ve ardından kendi şifrenizi ve modem adınızı belirleyin.
  7. Modeminizi Yeniden Başlatın: Tüm ayarları kaydettikten sonra modeminizi yeniden başlatmanız gerekebilir.
Fix Can't access router ip address / Web interfaces / 192.168.1.1 on Windows 10/11

Modem kurulumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmına yazmayı unutmayınız!

Dikkat: Eğer modemi halen kuramadıysanız lütfen yorum kısmına yazınız. Sizlere hemen çözüm bulup ve yardımcı olalım.