Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Neden Artık Yeni Bilgisayarlarda DVD Veya Blu-Ray Sürücüler Yok?

Bilgi işlemin ilk günlerinde

Bilgi işlemin ilk günlerinde kullanıcılar değerli verileri depolamak için CD’lere DVD’lere ve Blu-Ray’lere güvendiler. İster yeni bir oyun oynamak ister yazılım yüklemek veya işletim sistemini yedekleyip yeniden yüklemek isteyin bunu yapmak optik sürücüye küçük bir disk yerleştirerek mümkündü. Depolama kapasiteleri genellikle sabit disklerin destekleyebileceğinden daha büyüktü. Ancak çoğu yeni bilgisayarda artık entegre bir sürücü bulunmuyor. Bunun sebebi nedir?

Optik sürücüler küçük olmalarına rağmen yine de bilgisayarlarda önemli bir fiziksel yer kapladılar. Standart bir CD’nin çapı 47 inçtir. Bugünlerde dizüstü bilgisayarların boyutuyla karşılaştırıldığında bu nispeten büyük. Bu nedenle yeni bilgisayarların DVD’yi kullanmamasının ilk ana nedeni basittir. Modern daha ince bilgisayar tasarımı için çok büyükler.

Daha Az Depolama Kapasitesi

CD’lerin depolama kapasitesi 700 megabayt civarındadır. DVD’ler piyasaya çıktığında 47 gigabaytlık veriyi barındırabilirler. DVD’lerin yerini alan Blu-Ray 200 gigabayt depolayabilir. Bu ortamları veri depolamak için kullanmak günümüzde çoğu insan için yeterli değil. İnsanlar artık bir CD yerine USB flaşı tercih ediyor.

Fiziksel Medyaya Yönelik Azalan Talep

Fiziksel medya bir noktada bir patlama gördü. Herkes DVD CD MP3 çalar vb. Kullanıyordu. Sonra dijital cihazlar daha kompakt hale geldi ve ortalama bir kullanıcının ihtiyaç duyacağı her şeyi barındırabilecek depolama alanı sağladı. Telefonlar müzik depolayabildiğinde özel MP3 çaları dinlemeye gerek kalmadığı gibi DVD’ler ve Blu-Ray’lerde de benzer bir şey oldu. Netflix Amazon Prime ve Hulu gibi yayın hizmetlerine artan ilgiyle bir filmi DVD’ye kaydetmeye gerek kalmadı.