Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netflix Veri Sınırlaması Ayarlama İşlemi

Netflix uygulaması geniş içeriği

Netflix uygulaması geniş içeriği sayesinde istediğimiz film ve dizileri izleyebiliyoruz. Veri üzerinden izlediğiniz film ya da diziler standart çözünürlükteyse saatte 1 GB ancak HD çözünürlükte ise saatte 3 GB veri kullanılır. Fakat bunlar standart ölçülerdir daha da fazla internet harcanabilir. Yani izlediğiniz film ya da dizi daha da çok ya da az veri harcayabilir.

Netflix uygulamasında olan özelliklerden biri de izleyeceğiniz dizi ya da filmi indirmektir. Veri tasarrufu için indirerek izlemek daha da mantıklı gelebilir ancak indirerek izlemeniz size hiç tasarruf sağlamaz. Durum bu şekilde olunca devreye Netflix veri sınırlama ayarlama işlemi giriyor. Eğer siz de veri sınırlaması yapmak istiyorsanız bu yazımızı okumaya devam edin.

Netflix uygulaması için dört farklı veri kullanımı ayarlayabilirsiniz. Bu ayar düşük orta yüksek ve otomatiktir. Eğer düşük seçeneğini seçerseniz saatte 03 GB orta seviyesi için saatte 07 GB yüksek seviyesini seçerseniz en iyi video için saatte 3 GB harcanır. Fakat HD izlemek isterseniz saatte maksimum 7 GB harcamış olursunuz.

Son olarak otomatik moddan bahsedelim. Otomatik mod sayesinde internet hızınıza bağlı olarak en yüksek kaliteyi kullanıcılara sunar. Otomatik modun internet hızınıza bağlı olarak ortaya çıkması oldukça mantıklı bir seçenektir. Fakat bu dört mod arasından size uygun olanını seçip kendinizi ona göre ayarlayabilirsiniz. Eğer Netflix programını birçok kişi kullanıyorsa bu modları her profil kendine göre ayrı ayrı ayarlayabilir.