Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Office Dosyalarını Şifreleme İşlemi!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Microsoft Office uygulamalarında oluşturmuş

Microsoft Office uygulamalarında oluşturmuş olduğunuz belgeleri bazen şifrelemeniz gerekir. Office dosyalarını bazen korumanız gerekir ve korumak için de şifreleme işlemini gerçekleştirmeniz lazım. Bu yazımızda sizlere bu konuda yardımcı olacağız ve Office belgelerini nasıl şifreleyeceğinizi anlatacağız.

Excel Word Access PowerPoint gibi uygulamalarda özel içeriklere sahip belgeleriniz yer alıyorsa bu belgeleri parola ile koruyabilirsiniz. Uygulamalarda bulunan belgeyi koru özelliği sayesinde kısa sürede parolanızı ekleyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için ilk olarak şifrelemek istediğiniz belge veya sunuyu açın. Daha sonra Dosya menüsünde yer alan Bilgi butonuna tıklayın. Açılan ekranda belgeyi koru açılır menüsüne tıklayın. Parola ile şifre seçeneğine basın ve daha sonra belgeyi ekleyeceğiniz parolayı bu alana ekleyin. Yeniden giriş yaptıktan sonra tamam butonuna tıklayın ve belgeyi kaydedin.

Kaydetmiş olduğunuz belgeyi daha sonra incelemek istediğinizde karşınıza bir ekran çıkacaktır. Parolanızı girdikten sonra içeriği görüntüleyebilirsiniz. Anlatmış olduğumuz adımları PowerPoint Excel vb. uygulamalarda geçerli olacaktır. Daha sonra şifreyi kaldırmak isterseniz aynı adımları takip ederek parola temizle alanı üzerinden parola kaldırma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.