Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otomatik doldurma özelliği nasıl kapatılır?

İnternet ortamında kullandığımız tarayıcılarda

İnternet ortamında kullandığımız tarayıcılarda sitelere giriş sırasında zaman tasarrufu yapmak için otomatik doldurma özelliği bulunuyor. Ancak bu özellik bazen sizi rahatsız edebilir. Bunun için otomatik doldurma özelliğinin nasıl kapatılacağından bahsedeceğiz. İşte detaylar…

Chrome

Chroma tarayıcısında otomatik doldurma özelliğini devre dışı bırakmak için sağ üst köşede bulunan yatay üç çizgi şeklindeki butona basın ve Ayarlar > Gelişmiş Ayarları Göster > Şifreler ve Formlar sekmesi altında yer alan Otomatik doldurma ayarlarını düzenleyin butonuna tıklıyoruz.

Karşınıza çıkan pencereden bilgileri doldurun ve web formlarını tek bir tıklama ile doldur seçeneğini aktif edin butonunu devre dışı bırakın. Chrome’un mobil sürümlerinde ise Ayarlar > Formları Otomatik Doldur seçeneğini ile kaldırabilirsiniz.

Firefox

Firefox tarayıcısında ise otomatik doldurma özelliğini devre dışı bırakmak biraz daha farklı oluyor. Sağ üst kısımdan yatay üç çizgili simgeye basın ve Seçenekler > Gizlilik adımlarını takip ederek Geçmiş sekmesi altında bulunan bölümü Geçmiş için özel ayarları kullansın olarak seçin.

Bu seçeneğe bastıktan sonra Arama ve Form geçmişimi hatırla seçeneğini devre dışı bırakın.