Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Overclock nedir? Nasıl yapılır?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Overclock nedir? Overclock aslında

Overclock nedir? Overclock aslında üretici firmanın performansından daha yüksek bir seviyede donanımların çalışmasına verilen ifade diyebiliriz.

Tüm elektronik cihazların saat frekansı bulunuyor. Cihazlar bu frekanslara göre çalışmaktadır. Bu belirlenmiş olan hız aralığında işlemlerini yaparlar. Overclock işlemi ise bu belirlenen frakansların üstünde sınırları bilinçli bir şekilde zorlayarak daha güzel verim almaya denir. Aslında bu işleme ise hız aşırtma deniliyor. Çoğu kullanıcı bu ürünlerini zorlamak için overclock yapıyor.

Overclock işlemi ise ekran kartı işlemci ve daha birçok parçanın yüksek performans sunmasını sağlıyor. Ancak overclock işlemi sonrası daha fazla ısınma olacağı için daha güzel bir bakım yapmanız gerekiyor.

Overclock Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Örnek verecek olursak eğer 2.8GHz hızında çalışan bir işlemi 3.1 GHz‘ye kadar çıkarabilirsiniz. Yinede öncesi ve sonrası farklılıklar meydana gelebilir. Tüm parçalar overclock için düzgün yanıt veremeyebilir. Zarar da görebilen donanımlar olabilir. Overclock için yüksek hızdan ziyade sabit bir performans almanız daha mantıklı olacaktır.

Overclock Nasıl Yapılır?

İşlemciniz eğer yeterince hızlı değilse sizlerde ekran kartı yada RAM’e overclock yapabilirsiniz.

Zaten çoğu parça overclock’a uygun tasarlanmaktadır. Overclock sağlıklı olması için Prime95 ile öncesi ve sonrası durumuna bakın. Şimdi ise BIOS’dan overclock işlemine devam edin.