Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oyun Oynarken Bildirimleri Kapatma (iOS)

Oyun oynarken oyuna bağlılığınız

Oyun oynarken oyuna bağlılığınız artabilir ve o an sizi kimse rahatsız etsin istemezsiniz. Bazı oyunlarda ise bildirim geldiği zaman donma kasma gibi sorunlar karşınıza çıkar. Oyunun en heyecanlı yerinde donması sonucu oyununuz sonlandığı zaman fazlasıyla sinirlenebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere oyun oynarken bildirimleri nasıl kapatacağınız konusunda yardımcı olacağız. Fakat başlıktan da anlayacağınız gibi anlatacağımız yöntem iOS kullanıcıları için geçerli olduğu bilgisini sizlerle paylaşmış olalım.

Oyun severlere ilk olarak tavsiye edeceğimiz öneri rahatsız etme modunu kullanın. Ayarlar üzerinden Rahatsız Etme modunu seçin. Daha sonra ekranın en altındaki menü seçeneğine bakın. Oyunda iken bildirimin görünmemesini sağlamak için ‘Sadece’ seçeneği yerine ‘Her zaman’ seçeneğini seçin. Bu seçenek sayesinde bildirimlerin önüne geçmiş olursunuz.


Uygulamalara özel olarak bildirim ayarını devre dışı bırakabilirsiniz. En çok hangi uygulamadan bildirim geliyor ise o uygulamanın bildirimlerini devre dışı olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için ise Ayarlar uygulamasına girin daha sonra Bildirimler seçeneğini seçin. Ardından ‘Zamana Göre’ butonu ile sıralama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bildirimleri devre dışı bırakmak istediğiniz uygulamayı seçip daha sonra ‘Bildirimlere İzin Ver’ seçeneğini kapatarak bildirimleri devre dışı bırakmış olursunuz.

Size tavsiye edeceğimiz son ve başka bir yöntem ise uçak modunu kullanmak olacaktır. Uçak moduna geçtiğimiz zaman sizi kimse arayamaz ve uygulama bildirimi kesilir. Fakat oyun internetsiz oynanıyor ise uçak modunu açmanız mantıklı olacaktır. Eğer internetsiz oynanmıyor ise uçak modunu açmanıza gerek yoktur.