Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oyun Tabletleri Geri mi Dönüyor? Lenovo Legion Tab İncelemesi

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
Son zamanlarda oyun tabletlerini

Son zamanlarda oyun tabletlerini pek görmüyorduk fakat NVIDIA 2014 yılında Shield Tablet ile oyuncuların beğenisini kazanmıştı. Şimdi ise Lenovo Legion Tab adında oyun odaklı bir tableti global pazarda piyasaya sürdü. Peki bu tablet NVIDIA’nın bıraktığı yerden devam ediyor mu?

Legion Tab aslında Çin pazarında geçen yıldan beri Legion Y700 adıyla satılıyordu. Ancak şirket şimdi tabletin Asya ve Avrupa pazarlarına da geleceğini duyurdu.

Lenovo Legion Tab İncelemesi: Peki Legion Tab’ı Öne Çıkaran Nedir?

Belki de en önemli özelliği çift USB-C portu olması. Yatay konumda alt kısımda bir adet USB-C 3.1 Gen 2 portu var bu aynı zamanda DisplayPort 1.4 desteği de sunuyor. Diğer port ise daha yavaş (USB 2.0) ve sağ tarafta bulunuyor.

Bu sayede tabletinizi şarj ederken aynı anda ekranı harici bir monitöre aktarabilirsiniz. Alternatif olarak cihazınızı şarj ederken USB-C kulaklık kullanabilirsiniz (tabii ki 3.5mm jack olsa daha iyi olurdu). Yine de Lenovo tabletin her iki porttan aynı anda şarjı desteklemediğini belirtiyor.

Lenovo Legion Y700 tablet

Legion Tab ayrıca microSD kart yuvası 8.8 inç 144Hz QHD+ LCD ekran ve “ColdFront” soğutma teknolojisi (büyük bir buhar odası dahil) gibi diğer önemli özelliklere de sahip.

Legion Tab’ın geri kalanı da oldukça sağlam: Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemci 12GB RAM 256GB depolama alanı ve 45W hızlı kablolu şarj ile 6.550mAh batarya. Bu en yeni ve en iyi işlemci olmasa da soğutma çözümü iyi çalışırsa yine de harika bir oyun performansı sunmalı.

Diğer önemli özellikler arasında iki Dolby Atmos hoparlör 13MP + 2MP arka kamera kurulumu 8MP ön kamera Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi 6E yer alıyor.

Lenovo Legion Tab Fiyatı

Bu Android tableti almak istiyorsanız yaklaşık €599 (~$656) civarında bir fiyatı gözden çıkarmanız gerekiyor. OnePlus Pad ve Pixel Tablet gibi seçenekler daha uygun fiyatlı olduğundan bu fiyat biraz yüksek gelebilir. Ancak microSD kart desteği sürdürülebilir performans ve/veya iki USB-C portu gibi özellikleri önemsiyorsanız yüksek fiyat sizi cayandırmasın.

Ayrıca belirtmekte fayda var ki NVIDIA Shield Tablet’in Legion Tab’da bulunmayan birkaç özelliği vardı örneğin ön hoparlörler ve PC ve konsol oyunlarının özel portları. Fakat yine de Lenovo’nun bu tabletinde beğenilecek çok şey var.

Şirkete ABD’de satış olup olmadığını sorduk ve yanıt gelirse yazıyı güncelleyeceğiz.