Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Paneller Olmadan Güneş Enerjisi Üretilecek! Yeni Teknoloji Geliyor

Bilim insanlarının geliştirmiş olduğu bir malzeme, her ürünün güneş paneline dönüşmesini sağlıyor. Yeni teknoloji sayesinde güneş enerjisi üretiminde artış bekleniyor.

Bilim insanlarının geliştirmiş olduğu

ABD’li fizikçiler, yenilenebilir kaynaklarda devrim yapmaya hazırlanıyor. Geliştirdikleri özel bir malzeme ile silikon bazlı panellere olan ihtiyacı ortadan kaldırıyorlar. Esnek ve ince olan bu malzeme, sıradan nesnelerin elektrik üretmesine imkan veriyor.

Söz konusu malzeme, ışık emici katmanların birleştirilmesiyle elde edilen bu ürün, sırt çantalarından bina yüzeylerine kadar birçok alana uygulanıyor. Tüm bahsedilenlere ek olarak geniş bir ışık spektrumu yakalayarak enerji elde etme verimliliğini artıyor.

Bağımsız kurumların yapmış olduğu araştırmalar, yeni teknolojinin yüzde 27 verimli olduğunu gösteriyor. Çalışmalara devam eden bilim insanları, verimliliği yüzde 45 seviyesine çıkarmayı hedefliyor.

Panellerin kapladığı devasa alanlar, yeni sistem ile birlikte tarihe karışıyor. Güneş çiftliklerinin yerine binalar ve benzeri alanların bu özel malzeme ile kaplanması amaçlanıyor. Bu sayede yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektrik miktarının artırması bekleniyor.

Geliştirilen teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Uzmanların çalışmaları halen devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi