Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PC’de PlayStation VR Kullanma 2019

Bilgisayar destekli olan VR

Bilgisayar destekli olan VR oyunlarını hepimiz oynamak isteriz. Playstation VR kulaklığınızı PC’de kullanmanız için elbette bir yol bulunuyor. Birçok mobil oyunu klavye yada fare ile oynama imkanı sunan Standing VR’yi mutlaka tavsiye ederiz.

Eğer oyunlarda VR desteği varsa sizlerde PC’de PS VR’yi kullanabilirsiniz.

PC’de PlayStation VR nasıl kullanılır?

İlk önce PC’nizi PSVR kulaklığınız ile entegre etmek için Trinus PSVR uygulamasını indirip kurmanız gerekmekte. Google’dan yazıp indirebilirsiniz. Daha sonra yazılımı kurun. Ardından kulaklıklı mikrofon setini bağlamanız ve çözünürlüğü ayarlamanız gerekiyor. Sonuçta PSVR 1080p‘de çok güzel çalışıyor.

Şimdi ise HDMI kablosunu PSVR HDMI girişine bağlayın. Diğer ucunu ise PC’deki HDMI girişine takın. USB kablosunu ise bir ucu işlem ünitesi ve diğer ucu ise PC’ye takmanız gerekiyor. Şimdi ise kulaklığı açmanız için uzaktan kumanda düğmesine basın ve bilgisayarınız ek bir ekran olarak görecektir.

Bilgisayar’da ayarlar ve sistem ayarlarından ekrana gelerek çoklu ekranı aktif edin ve genişlet seçeneğini seçin. Çözünürlüğü ise 1920 x 1080 olarak ayarlayın ve kaydedin.

Şimdi ise PS VR kulaklığınızı PC’nize bağladık. Oyun oynamak için Trinus PSVR ve SteamVR ayarlamamız gerekiyor.

Trinus PSVR’yi açın. Daha sonra yükle diyin ve Steam kütüphanenizde görünecektir. Ana kısımda PSVR ekranından DISPLAY 1‘i seçin. Daha sonra VR’yi seçin. VR’de 2D sinematik modu seçmeniz gerekiyor.

Daha sonrası ise sizin tercihinize kalmış şekilde ayarları yapın ve keyfinizi çıkarın.