Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Podcast Dinleme Deneyimi iOS 17.4 ile Değişiyor: Otomatik Transkriptler Geliyor!

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
iOS 17.4’ün getireceği yenilikler

iOS 17.4’ün getireceği yenilikler arasında podcast dinleyicileri ve içerik oluşturucuları için büyük bir kolaylık sağlayacak bir özellik bulunuyor: Apple’nin haberine göre; Apple Podcasts’ta otomatik olarak oluşturulan transkriptler. Bu özellik özellikle belirli konulara hızlıca atlamak isteyenler veya erişilebilirlik ihtiyacı olanlar için büyük bir avantaj sunuyor.

Apple’a göre podcastlere transkript eklemek oldukça sorunsuz bir işlem olacak. İçerik oluşturucular yeni bir podcast bölümü yayınladığında Apple transkript üzerinde çalışmaya başlayacak ve kısa süre sonra bu transkripti kullanıma sunacak. Şirket bu süreç için podcast yayınını geciktirmeyecek bu da erken gelen dinleyicilerin henüz transkripte erişememiş olabileceği anlamına geliyor.

Podcast Uygulama

Transkript hazır olduğunda Podcast uygulaması konuşulan her kelimeyi vurgulayacak böylece dinleyiciler takip edebilecek. Ayrıca belirli kelimeleri veya ifadeleri transkriptte arayabilir ve ilgilendiğiniz bir konuya hızlıca atlayabilirsiniz.

Otomatik transkriptler İngilizce Fransızca Almanca ve İspanyolca dillerinde sunulacak ancak müzik sözlerini kapsamayacak. Transkriptler 170’den fazla ülke ve bölgede kullanıma sunulacak.

Podcast oluşturucuları otomatik oluşturma hatalarını önlemek için özel transkriptler sunmayı tercih edebilirler. Ya da transkriptin ortaya çıkmasını bekleyip indirdikten sonra düzeltilmiş bir versiyonunu yükleyebilirler. Apple birden fazla konuşmacının olduğu durumlarda transkript kalitesinin sınırlı olabileceği konusunda uyarıyor.

Podcast ve Apple Sesli

Açık içerikli bölümlerin transkriptleri içerik kısıtlamaları açık olan kullanıcılara gösterilmeyecek.

Otomatik transkriptler iOS 17.4 yayınlandığında tüm yeni bölümler için geçerli olacak. Apple arka katalog bölümlerinin de “zamanla ekleneceğini” belirtiyor. Şirket iOS 17.4’ün yayınlanma tarihini henüz doğrulamamış olsa da Mart ayında çıkması bekleniyor.

iOS 17.4’ün getireceği diğer yenilikler arasında AB kullanıcıları için yan yükleme alternatif uygulama mağazaları ve özel tarayıcı motorları da bulunuyor.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?