Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Podcast Nasıl Kaydedilir: En İyi Uygulamaları Kaydetme

Podcast Nasıl Kaydedilir: İhtiyacınız

Podcast Nasıl Kaydedilir: İhtiyacınız Olan 4 Şey (+ En İyi Uygulamaları Kaydetme)

Bir podcast kaydetmek için neye ihtiyacın var?

Bir podcast’i kaydetmek için iyi bir mikrofon tekniği kayıt yazılımı ve anlamanıza yardımcı olacak bir rehber ile birlikte kayıt için iyi bir ortama ihtiyacınız vardır.

Zamanı koydunuz tüm araçları ve püf noktaları öğrendiniz paranın satın alabileceği en iyi ses ekipmanına yatırım yaptınız (veya en azından bütçeniz için en iyi ekipmanı) ve melekleri ağlamak için bir katil podcast yazısı yazdınız. kıskançlık içinde nefis sözcüğünüzün yüce yüceltilmesinde huşu.

Neyse ki çoktan zor yoldan çıktın! Podcast’inizi kaydetmenin içerik oluşturma yolculuğunuzda tırmanmanız en kolay dağ olduğunu hemen öğreneceksiniz.

Bir podcast nasıl kaydedilir

Yüksek kaliteli profesyonel bir gösteri üretmek için bankayı kırmanıza gerek yok. Harcamayı veya kaydetmeyi seçtiğiniz paradan bağımsız olarak gösterinizin goblenini oluştururken birbirine bağlamaya değecek birkaç ortak konu vardır.

1. Uygun bir kayıt ortamı oluşturun

Bu bir podcast kaydetmenin sıklıkla göz ardı edilen bir yanıdır. Herhangi bir ayar için ne satın alınabileceği hakkında yazılmış birçok kılavuz olsa da kayıt alanınızın nasıl yapılandırıldığını da düşünmeniz gerekir. Bunu yapmak zor değil ve bu alandaki küçük bir hazırlık sesinizi daha profesyonel ve daha parlak hale getirmek için uzun bir yol kat edecektir.

Odanın büyüklüğü ve içindeki şeyler alanın akustiğini etkiler ve daha sonra kaydın kalitesini değiştirir. Büyük boş alanlar aşırı kafeinli bir housecat’ın uçucu ve kaotik enerjileriyle sesin etrafında sekmesine neden olur. Halılar ağır perdeler veya kitaplar gibi ses emici malzemelerle doldurulmuş daha küçük alanlar sesin korunmasına yardımcı olur ve böylece daha yumuşak bir ton verir.

Ek olarak bir fandan gelen hava akımı veya iklimlendirme birimleri gibi diğer çevre sesleri gibi küçük etkenler mikrofonun etrafında yok edilmelidir.

2. İyi mikrofon tekniğini öğrenin

Artık alanınızı zevkinize göre ayarladınız ve mikrofonunuzu doğru kullandığınızdan emin olmalısınız.

Gösteriniz için seçtiğiniz mikrofondan bağımsız olarak uygun şekilde kullanabilmeniz için bilmeniz gereken birkaç şey var. Mikrofonunuzu ağzınızla aynı düzeye ve sizden yaklaşık iki ila üç inç uzağa yerleştirmek istiyorsunuz.

İPUCU: Yumruğunuzu ağzınızla mikrofonun arasında tutarak mikrofonu tatlı noktasını bulabilirsiniz.

Mikrofonunuz çok yüksekse sesinizin nazikçe ve yüksek sesle duyulmasına neden olur aşağıya doğru konuşurken daha sıcak bir ton verir. Size ne kadar yakınsa giriş hacminin o kadar düşük olması gerekir ve bu da genel olarak daha yüksek kalitede bir kayda yol açar. Yine de fazla yaklaşmayın aksi takdirde izleyicileriniz mikrofondaki ağır nefesinizi duyacaktır.

3. En iyi kayıt yazılımını seçin

Bölümlerinizin kaydı için kullanılacak yazılımı seçmek söz konusu olduğunda aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç güçlü yarışmacı vardır. Neyse ki G2 bu aramada size yardımcı olmak için kayıt ve ses düzenleme yazılımıyla ilgili bir sayfa hazırladı.

G2 aşağıdakileri dikkate alan tüm kullanıcı incelemelerini analiz ederek kullanıcı memnuniyeti oranlarını hesaplar: 1. Son kullanıcı odaklı ürünle müşteri memnuniyeti 2. G2 tarafından alınan inceleme sayısına göre popülerlik ve istatistiksel anlamlılık 3. Alınan yorumların kalitesi 4 Gözden geçirme yaşı 5. İdareye özgü üründen müşteri memnuniyeti 6. Genel müşteri memnuniyeti

Bu kategorideki G2 Izgarasına canlı bir bakış gerçek zamanlı doğrulanmış kullanıcı incelemelerine göre mevcut ses düzenleme ürünlerini gösterir:

Genel Bakış: Audacity hem PC hem de Mac’te kayıt yapabilen ve podcast düzenleme için en iyi program olan gerçek bir İsviçre Ordusu yazılım bıçağıdır. Kullanımı kolaydır tamamen ücretsizdir ve yeni gelenlerin podcasting ve ses yazılımlarına başlaması için en iyi yerlerden biridir.

Kullanıcılar neyi sever: “Audacity’yi öğrenmek için öğrenme eğrisi oldukça kısa. Ses düzenleme yazılımı konusunda zaten bir deneyime sahipseniz birkaç saat içinde ustalaşabilirsiniz. Ancak yine de ses düzenleme için güçlü bir araçtır. Sevdiğim bir başka şey daha sofistike bir yazılıma kıyasla daha küçük olması çok fazla bellek almadan herhangi bir USB cihazına kolayca yüklenebilmesi. Audacity’deki en sevdiğim araç ve kişisel olarak kendimin en büyük gücünü temsil ettiği şey Gürültü Azaltma aracı. Arka plan sesleri tarafından oluşturulan sesleri temizlemek için harika çalışıyor. ”- Mitch S. tarafından Audacity Review

Adobe Audition

Genel Bakış: Bu hem PC hem de Mac’te kullanılabilen başka bir seçenektir ancak Audacity gibi bir şeyin çıplak kemiklerinden çok daha üstün bir hizmettir. Ayda yaklaşık 2099 $ maliyeti ancak size ses parçalarını EQ’yi arka plan gürültü azaltıcılarını ve daha fazlasını düzenleme ve mastering için işlevsellik sağlar.

Kullanıcılar neyi sever: “Ses ayarlarını belirleyen birkaç başlangıç ​​öğrenme eğrisi anının yanı sıra sesi profesyonelce düzenlemek için bu yazılımı kullanmak son derece önemlidir. Her gün tam zamanlı bir ses sanatçısı olarak kullanıyorum ve işi harika bir şekilde yapıyor. Ben de ön ayarlardan zevk alıyorum. Üniversiteye bir süre önce farklı bir yazılım kullanarak hatırlıyorum ama ne dendiğini hatırlayamıyorum. Bu diğer yazılım benim için çok daha karmaşıktı. Adobe Audition kolayca alabileceğim bir şeydi. ”- Adobe Audition Review Chris P.

GarageBand

Genel Bakış: Yalnızca Mac sistemlerinde kullanılabilen GarageBand hepsini yapabilen mükemmel bir ses düzenleme yazılımı örneğidir. Gezinmesi kolaydır ve hem acemi hem de deneyimli podcastçılar tarafından iyi kullanılabilecek bir araç takımına sahiptir.

Kullanıcılar neyi sever: “Kullanımı ne kadar kolay ve her zaman bu kadar modern olmasından hoşlanırım. Ben de fiyat hayranıyım! Bir elma bilgisayarına sahip olan herkes yazılımı kullanabilir ve bu sağlam bir artı. Yazılım çoğu zaman uygulama mağazasında ücretsizdir ve yazılımın ne kadar harika olduğunu düşündüğünüzde genellikle çok uygun değildir. Müzik yaratarak ve bu kadar çok farklı sesin tadını çıkarırken bu uygulama ile birkaç saat geçirebilirsiniz. Ses kütüphanesi harika! Çok büyük ve harika bir ses bankası olarak hizmet ediyor. ”- Ted C. GarageBand Review

Tabii ki aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda başka ürün var. Bunlar podcast’lar için en yaygın kullanılan yerel kayıt seçeneklerinden sadece birkaçı.

Çağrı kayıt yazılımı

Ortak ev sahipleriniz veya uzaktaki davetli misafirleriniz olduğunda podcast’inizin kaydedilmesi için bir konferans arama yazılımı kullanmak istersiniz. Bunların çoğu aramayı doğrudan kaydetmenize izin verecek eklentilere sahiptir.

Genel olarak Skype podcast yayıncıları tarafından farklı hoparlörleri kolayca farklı düzenleme bileşenlerine ayırmanıza olanak sağladığı için tercih edilir bu da düzenleme ve post prodüksiyonu kolaylaştırır. En iyi kalite için bir arama kayıt cihazı (PC için Pamela veya Mac’te Skype için Kayıt Kayıt Cihazı gibi) kullanmanız gerekecektir ancak bunların kullanımı inanılmaz derecede kolaydır.

4. Kayıt okuryazarlığınızı geliştirin

İlk kez kayıt yaparken farkedeceğiniz ilk şeylerden biri dikkatinizi çeken çok sayıda farklı kadran ve renkli göstergeler olmasıdır.

Çoğu kayıt yazılımı yukarıda gösterilenler kadar karmaşık olmasa da arayüzde yolunuzu bilmek hala zaman ayırmaya değer. Neyse ki podcasting gibi yalnızca sesli bir ortamı kaydetmek için aşina olmanız gereken sadece iki önemli kavram var.

Kazanç

Kazanç bir çeşit işlem hacmi ile karıştırmadan önce bir şeyin ne kadar yüksek olduğunu kontrol etmesi dışında bir tür hacimdir. Temelde mikrofonunuza filtrelenmemiş düzenlenmemiş girişin hacmidir. Çoğu kayıt aracı ayarlanabilir bir kazanç ayarına sahip olacaktır. Çoğu durumda -10 veya -12 dB civarında zirveye çıkmak istersiniz; bu en yüksek kayıt seviyesinin -10dB’den daha yüksek olmaması gerektiği anlamına gelir.

İzleme

Çoğu kayıt aracı podcast’inize ne koyduğunuzun seviyelerini gerçek zamanlı olarak izlemenizi sağlar. Mikrofonunuzun giriş sesi genellikle kaydınızın kazancına bağlı olarak yeşilden kırmızıya değişen metre olarak görünür. Genel olarak kaydınızın sarı aralıklarla sarı aralıklarla yeşil aralıkta olmasını istersiniz. Kırmızı seviyeler şaşırtıcı bir şekilde herhangi bir kanala giriş aşırı yüklenmesinin bir göstergesidir.

İyi görseller ve metrikler ile bile kayıtlarınızın kalitesini iki veya üçe katlamak için kulaklarınızı kullandığınızdan emin olmalısınız. Kaydınızı iyi bir kapalı arkalı kulaklık çifti ile gerçek zamanlı olarak dinlemek tüm oturumu kaybetmemeniz için kayıt sırasında oluşabilecek önlenebilir bir konuya neden olmamak için çok önemlidir.

En iyi uygulamaları kaydetme

Bunlar kaydınızın kalitesini bir üst seviyeye taşımanıza yardımcı olacak bazı genel ipuçları:

Etkisi duraklat

Her kaydın başında cihazınızı açtıktan sonra ancak konuşmaya başlamadan önce üç veya dört saniye duraklatmak iyi bir fikirdir. Bu gösterinin düzenlenmesi sırasında kaydın geri kalan kısmını etkileyebilecek ortam gürültüsünü ortadan kaldırmak için kendinize biraz daha yer açmanın mükemmel bir yoludur.

Hazırlık mükemmellik annesi

Bu makalenin tüm adımlarını izlemiş olsanız bile kayıtlarınızda bir şeylerin kötü gitme olasılığı vardır. Aslında muhtemelen bir şey olacak. Bunu göz önünde bulundurarak gösterinizin tüm bölümünü yapmadan önce pratik kayıt yapmak iyi bir fikirdir. Bu kayıt kurulumunuzu etkileyen görece küçük bir zaman ve çaba yatırımı için herhangi bir geniş sorunu tanımlamanın mükemmel bir yoludur.

Kimse hata yapmaktan hoşlanmaz. Neyse ki podcast’ler slip ve snafus söz konusu olduğunda çok bağışlayıcı bir araç. Düşünce treninizi kaybederseniz veya misafiriniz tuhaf bir ranttan fırlarsa daha sonra kolayca düzenleyebilirsiniz. “Bu son bölümü çıkartın” etkisine bir şey söyleyerek sadece bu hatayı sözlü olarak not edin düzenleme amacıyla birkaç saniye bekleyin ve kaldığınız yerden devam edin!

Sessizliğin gücü

Mükemmel bir kaydı kaydetmek için sessiz düğmesini kullanmaktan korkmayın! Siz veya bir yardımcı sunucunun ekipmanı çalışmaya başlarsa konuşmamaları sırasında mikrofonlarının neden olabileceği aksaklıkları azaltmak için sessiz düğmesine basmak iyi bir fikir olabilir. Bunlar her zaman düzenlemede düzeltebileceğiniz konulardır!

Artık podcast’inizin kaydedilmesi için gerekli olan şeyleri bildiğinize göre fikirlerinizi dünya ile paylaşmaya hazırsınız! Yukarıdaki tüm adımları dikkate aldığınızdan emin olun ve harika bir pilot bölüme sahip olacaksınız.