Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ram Bozuk mu Değil mi Nasıl Anlaşılır?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda sizlere Ram’in

Bu yazımızda sizlere Ram’in bozuk olup olmadığını nasıl anlayacağınız konusunda yardımcı olacağız. Bilgisayarların en kolay arızalanan parçalarından biri de Ram’dir. Bilgisayarınızın Ram’inde sorun olup olmadığını merak ediyorsanız vereceğimiz bilgiler sayesinde bu işlemi anlayacaksınız.

Bazı teknoloji firmaları en iyi en yeni teknolojilere geçmeye ikna etse de aslında çoğu cihaz senelerce iş görür. Bu durumla beraber elektronik cihazların hassas yapısı uzun süre dayanmıyor. RAM gibi bileşenler zamanlar performanstan düşebilir ve bir süre sonra da bozulabilir.  veya bozulmak üzere olması cihazda ya da monitörde yer alan ufak bir soruna benzemez.

RAM en önemli parçalardan biri sayılır ve RAM sorunlarını yok saymamanız gerekir. RAM sorunu cihazın ya da monitörün ekranında yer alan bir çiziğe benzemez. RAM’ler aynı zamanda bilgisayarların en çok arızalanan parçalarından biridir. RAM işletim sisteminizde aynı anca kaç programın çalışabileceğini belirliyor. Bir program ne kadar karışık ise RAM kullanılması beklenilebilir.

Eğer cihazınızda performans düşüklüğü rastgele kilitlenmeler Grafik kartının yüklenmemesi Hatalı RAM miktarı ve Bozuk veri dosyaları bulunuyorsa RAM bozukluğu yaşanabilir. Bilgisayarınızı ilk açtığınız zaman yeterince hızlı değilse ve kullandıkça yavaşlıyorsa bu durum RAM ile alakalı olabilir. Bu sorun RAM dışında bileşenler ya da CPU’unuzun kaynaklarını tüketen bir programdan dolayı ortaya çıkar.

Bilgisayarda rastgele yaşanan kilitlenmeler de RAM’in arızalandığını gösterebilir. Bilgisayarı ilk açtığınız zaman kasanın içerisinden bir uyarı sesi duyarsanız bu durumda RAM ile alakalı olabilir. Sıkça kullanılan dosyalar aniden bozulduğunda RAM’in işinin bitmek üzere olduğunu gösterebilir. Ayrıca denetim masası sistem ekranında bilgisayarınızla alakalı önemli bilgiler yer alacaktır. Eğer bilgisayarınızda RAM miktarının daha da azını görüyorsanız bu durum RAM’le alakalı sorundan kaynaklanabilir.