Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RAM Hızı Nasıl Kontrol Edilir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
RAM hızınızı kontrol etmenin

RAM hızınızı kontrol etmenin birkaç nedeni vardır. Ama önemli sebeplerden bahsedersek saat hızını bilmek size belirli uygulamaları veya oyunları çalıştırıp çalıştırmayacağınızı söyleyebilir. RAM hızı sisteminizde düzgün çalışmayan bir şeyin göstergesi olabilir.

Windows’ta RAM’i kontrol etme
1. Kontrol Paneli
Denetim Masası’nı açmak için adını Windows arama çubuğuna yazabilir ve ardından sonuçlarda gösterilen simgeye tıklayabilirsiniz. Bu klasörden Sistem ve Güvenliği’ni aramalısınız.
“RAM miktarını ve işlemci hızını görüntüle” ifadesine bakın. Bu seçeneğin tıklanması ne kadar belleğe sahip olduğunuzu hangi işletim sistemini kullandığınızı ve işlemcinizin şu anda nasıl performans gösterdiğini gösteren yeni bir pencere açacaktır.

2. Görev Yöneticisi
Görev Yöneticisi penceresini (Ctrl + Alt + Sil) getirirseniz İşlemler sekmesi size çeşitli uygulamaların ne kadar bellek kullandığını gösterecektir.

3. PC Özellikleri
Bir klasörü getirmek için Win tuşu + E’ye basın. Sol paneldeki “Bu PC” ye sağ tıklayın ve Özellikler’e tıklayın. Burada RAM hızını görebilirsiniz. Windows yonga hızı hakkında bilgi almak için bir Komut İstemi komutu sunsa da bu her zaman işe yaramayabilir. CPU-Z gibi bir şey kullanmak size en doğru sonuçları verecektir.

CPU-Z
CPU-Z bir süredir piyasada olan bir uygulamadır. Uygulama hem Windows hem de Android sistemlerde iyi çalışmasını sağlamak için sürekli olarak güncellenir. Uygulamayı yükledikten sonra basitçe açın ve “Bellek” sekmesine tıklayın. Burada aşağıdaki bilgileri görmelisiniz:
-RAM türü (DDR3 DDR4 vb.)
-Boyut (kaç GB RAM’iniz var)
-Kanal
-Sıklık
-Frekans
-Döngü süreleri
-Saat hızı ve daha fazlası