Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RAM Hızını Kontrol Etme

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda sizlere RAM

Bu yazımızda sizlere RAM hızını nasıl kontrol edebileceğiniz konusunda bilgi vereceğiz. RAM hızını kontrol etmenin birkaç alanı vardır. Bu alanlardan bir tanesi de saat hızıdır. Saat hızını bilmek size belirli uygulamaları ve oyunları çalıştırabileceğinizi gösterir. Ayrıca RAM hızı sisteminizde düzgün çalışmayan bir şeyin göstergesi olabilir. Bilgisayar tablet ya da telefon kullanımlarında RAM hızını kontrol etmenin bazı yolları vardır. Windows ne kadar RAM kullanıldığını kontrol etmeyi kolaylaştırır.

İlk olarak kontrol panelinden bahsedelim. Denetim masasını getirmek için adını windows arama çubuğuna yazın ve sonuçlarda çıkan simgeye tıklayın. Bu klasör üzerinden sistem ve güvenlik aramasını gerçekleştirin. Daha sonra ‘Ram miktarını’ ve işlemci hızını görüntüle’ ifadesini arayın. Bu seçeneğe tıkladığınız zaman ne kadar belleğinizin olduğunu hangi işletim sistemini kullandığınızı ve işlemcinizin şu anda nasıl çalıştığını gösteren yeni bir pencere karşınıza çıkar.

İkinci yol ise görev penceresini açıp (Ctrl + Alt + Delete) İşlemler sekmesi üzerinden çeşitli uygulamaların ne kadar bellek harcadığını görüntüleyebilirsiniz. Başka bir yöntem ise; Win tuşu + E tuşlarına basıp daha sonra sol panelde yer alan PC’ye sağ tıklayın ve özellikler sekmesine basın. Birinci adımda da bahsettiğimiz Sistem Bilgisi penceresi bu adımlar sayesinde de karşınıza çıkacaktır.

Yukarıda bahsettiğimiz adımlar sayesinde RAM hızını öğrenebilirsiniz. Eğer siz de RAM hızı konusunda bilgi almak istiyorsanız bahsettiğimiz yöntemler aracılığı ile bilgi alabilirsiniz. Bu konu üzerinden merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.