Bu yazımızda Android işletim sistemine sahip cihazlarda yapılan Android Root işleminin cihaza ne gibi zararlar vereceğini anlatacağız.
Android Root cihazınızda tam yetkiye sahip oluyor ve aynı zamanda dosyalarınızı içerikleri cihaz üzerinden kontrol edebiliyor. Kısaca root cihaz üzerinde yer alan her şeyi kontrol edebiliyor. Root’un neler yaptığına dair detay verecek olursak gizli dosyalar telefon titreşimi ses kamera ve flash gibi tüm ayarlara müdahale edebiliyor.
Nasıl bilgisayar üzerinden Administrators yetkisinden tüm işleri yürütebiliyorsak telefon üzerinden de aynı işlemi gerçekleştirebiliyoruz tüm yetkileri elimize alabiliyoruz. Bu yazımızda ise root yapmanın zararlarının ne olabileceğinden bahsedeceğiz.
Root yapmak ilk olarak Android cihazın garantili ise garanti dışına çıkarır. Yani cihazınızın garantisi var ve root yapmanızdan kaynaklı sorun oluşursa artık cihazınız garanti dışını kapsayacaktır.
Root Zarar Veriyor!
Başka bir zararı ise titreşim kamera gibi donanım parçalarının çalışmamasına sebep olabilir. Çalışsa bile bazen duraksayabilir ve bazı sorunlar çıkarabilir.
Root yapmanızdan kaynaklı olarak cihazınız kendi kendini resetleyebilir.
Root yapmanın zararlarından biri de bazı uygulamalarınızın hata vermesini sağlayabilir. Bu duruma örnek olarak WhatsApp resim yükleme ve profil değiştirme hatası sunabilir.
Aynı zamanda kimliği belirsiz bir şekilde root yaptığınız zaman kişisel bilgileriniz başkaları tarafından çalınabilir. Hatta banka bilgilerinizin çalınmasına kredi kart bilgilerinizin ele geçirilmesine sebebiyet verebilir. Cihazınızda yer alan uygulamaların şifreleri başkalarının eline geçebilir. Root yapmadan önce zararlarını göz önüne alıp yapmanızı tavsiye ederiz.
Önerilen Video: