Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saf Android Nedir? Farkları ve Avantajları Nelerdir?

Son zamanlarda pek çok

Son zamanlarda pek çok akıllı telefonda tablette ve elektronik üründe bu terim ile karşılaşmaya başladık. Peki son kullanıcı açısından baktığımızda bu terim ne anlama geliyor? Bu rehberimizde merak ettiğiniz tüm detaylara daha yakından göz atacağız.

Saf Android Nedir?
Aslında orijinal ismi Stock Android olan bu terim çeşitli yerlerde Saf Android olarak da anılıyor. Kısa bir şekilde özetlemek gerekirse Stock Android Google tarafından tasarlanan ve geliştirilen işletim sisteminin diğer üreticiler tarafından değiştirilmemiş en temel sürümüdür.

Saf Android’in Avantajları Nedir?
Stock Android’in en büyük avantajı güncelleme hızıdır.
Saf Android kullanan cihazların yazılım güncellemesi çalışmaları diğer cihazlara nazaran çok daha kısa sürer çünkü diğer cihazlarda yazılım tarafında değiştirilmesi gereken pek çok ayar bulunur. Bahsettiğimiz gibi Stock Android üçüncü taraf arabirimleri uygulamaları ve ayarları içermez ve bu nedenle yazılım güncellemesi için harcanacak emek ve zaman çok daha azdır.
Bir diğer önemli avantaj ise kullanmayacağınız ıvır zıvır uygulamalara sahip olmazlar.

Bugün bir akıllı telefon satın aldığınızda üreticiler kendi uygulamalarını sisteme dahil edecektir. Biliyorsunuz ki bunların neredeyse büyük bir kısmını gündelik kullanımda asla ihtiyaç duymayacaksanız ancak onlar işte buradalar. Bu uygulamalar çoğu durumda Root olmadan silinemediği için Stock Android bu konuda avantajlıdır.

Saf Android’in Farkları Nedir?
Hemen yukarıdaki anlatımlarımızdan sonra kısa bir şekilde toparlamak gerekirse Stock Android ile diğer Android cihazlar arasında bulunan farkları şu şekilde özetleyebiliriz.
-Üreticilerin geliştirdiği uygulamalar bulunmaz.
-Daha hızlı güncelleme alırlar.
-Daha performanslı çalışırlar.