Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsung Galaxy A55’in Resimleri Sızdırıldı

Samsung yeni orta segment

Samsung yeni orta segment Galaxy A55‘i tanıtmaya hazırlanırken cihaza ait olduğu söylenen görüntüler sızdırıldı. Bu yeni sızdırılan görüntülere ilk bakıldığında kamera yerleşimi ilk dikkat çeken yer olduğunu söyleyelim. Kamera etrafında alışılmış yükseltiden vaz geçildiğini görüyoruz. Bunun yerine her kamera lensinin kendi etrafında yerleştirilen çıkıntılı çerçeveler tercih edilmiş.

Pek dikkat edilmediğinde anlaşılması güç olsa da Galaxy A54’den bir başka farkı A55’in daha düz çerçevelere sahip olduğu. Aslında bu yeni tercih bundan sonra çıkartacağı diğer telefonlarda da görmeyi beklediğimiz bir özellik aslında. Boyut analizcilerinin tahminine göre Galaxy A55’in 65 inç boyutunda olacağı tahmin ediliyor.

Siz resimlere bakarken Cihaz hakkında bulabileceğimiz tüm ayrıntıları bir araya getirelim şimdi de.

Samsung Galaxy A55 Özellikleri

  • İşletim Sistemi ve Arayüz: Android 14 tabanlı One UI 6.0 arayüzü
  • İşlemci: Exynos 1480 SoC yonga seti
  • Grafik İşlemci: AMD RDNA2 mimarisindeki Xclipse GPU
  • RAM Bellek ve Depolama: 8 GB RAM ve 128/256 GB hafıza seçenekleri
  • Kamera: 50 + 12 + 5 MP arka kamera üçlüsü ve 32 MP ön kamera
  • Ekran: 65 inç 120 Hz yenileme hızında ve Full HD+ (2160×1440 piksel) çözünürlüğünde diyagonal ekran.  Kalınlık olarak 82 mm olacağı tahmin ediliyor.
  • Boyutları: 1611x773x82 mm boyutlarında
  • Batarya: 25W hızlı şarja ve Type-C girişli 5000 mAh batarya

Bu cihazı da ilgilendiren başka bir söylentiden bahsedelim. Samsung 2024 yılında (amiral gemilerinde olmayıp orta segmentte tercih edilen) plastik çerçevelerden vazgeçeceği iddia ediliyor. Zira bu plastik çerçevelerin kesinle markanın premium havasına yakışmadığı kesin. Galaxy A55 ve A35 modellerinde bu yanlıştan (bana göre) vazgeçeceği düşünülüyor.

Galaxy A55 için fiyat tahmininde bulunmamız yanlış olur ama en azından tanıtımının yapılacağı tarih hakkındaki tahminleri söyleyebiliriz. Ocak ayında tanıtılacak S24’ün ardından Galaxy A55’in tanıtımının yapılması bekleniyor diyelim.

httpv://www.youtube.com/watch?v=5n–4OS-TUg