Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsung Galaxy S24 Ultra, 200 MP’lik Muhteşem Bir Kamera ile Gelecek

Elbette her şey kamera

Elbette her şey kamera çözünürlüğü değil ama Samsung’un kamera konusundaki başarısını bilmeyen yoktur. O sebeple yeni amiral gemisi olacak Galaxy S24 Ultra’nın 200 MP kamerasının nedenli iyi olacağını tahmin etmek zor değil. Bu konuda da gönülleri hoş edecek ve sabırsızlıkla cihazı bekleyenlerin heyecanını artıracak bir sızıntı daha geldi. Bu sızıntı da kamera özellikleri hakkında.

4’lü kamera kombinasyonunun tercih edildiği cihazın arka yüzündeki kamera lenslerinin özelliklerine bakalım mı?

Samsung Galaxy S24 Ultra’nın Kamera Özellikleri

Samsung Galaxy S24‘ün arka yüzündeki 200 MP geniş açılı kamerasına yardımcı olacak; 12 MP’lik ultra geniş açılı kamerası onu yalnız bırakmayan 10 MP’lik üçüncü bir telefoto kamera ve dördüncü ve son olarak da 50 MP’lik 5x yakınlaştırma sunan ikinci bir telefoto kamera ile fotoğraf deneyimi zirveyi zorlayacak.

Bu 50 MP kameraya ben biraz takıldım doğrusu. Çünkü kameranın boyundan büyük işlere kalkıştığını görüyoruz. Zira; dijital olarak işlemlerini yapan (bir önceki nesle göre) daha büyük piksel daha yüksek çözünürlük ve daha fazla ışık toplama kapasitesi var. Bu son teknoloji özelliklerini kullanarak gayet başarılı 8K video çekimini gerçekleştirebilen bir kameradan bahsediyoruz. Bitti mi? Bitmedi.. 50 MP kamerası 5X yakınlaştırma kapasitesiyle portre modunu da destekleyeceği ifade ediliyor.

Çoğu yeni çıkan modelin tanıtımlarında; hem geceleri (düşük ışıkta) hem de gün ışığındaki performansının üst düzey olduğu iddia ediliyor. Samsung Galaxy S24 Ultra’nın da bu konuda geri duracağını kimse beklemesin.

Ön kamerası belki de en son bakılan yeri olsa da bazıları bu görüşün aksini iddia edebilir. Selfie çekimlerini daha fazla kullananların 12 MP öz çekim kamerasını başarılı bulacaklarını düşünüyoruz.

Galaxy S24 Ultra’da kullanacağımız ama belki de hiç farkına varamayacağımız bir yenilik daha olacak. O da Meta’nın sosyal medya (Instagram Facebook) uygulamalarına HDR¹ kalitesinde resim ve video gönderebilecek olması. Bunu başarabilmek için de Samsung ve Meta’nın anlaştığı iddia edildi.

Al Object Aware Engine² özelliğinin hem arkadaki kameralarda hem de selfie kamerasında kullanıldığını görüyoruz. Telefonu elimize aldığımızda yeni mobil teknolojilerin cihazlarda birbiri ardına kullanılmaya başlandığına bizzat şahit olmuş olacağız.

¹HDR Görüntü Ne Demek?

High Dynamic Range kelimesinin kısaltması olan HDR: fotoğraflarda uygulanan bir teknik arkadaşlar. Bu teknik; çok karanlık veya çok parlak ışıklı ortamlarda çekilen resimlerdeki ayrıntıları ön plana çıkartıyor. Bu sayede (kontrast aralığının genişletilmiş olup-olmadığına bakmadan) daha gerçekçi ve doğal resimler oluşturabiliyor. ‘Ben yine bir şey anlamadım‘ veya ‘daha fazla ayrıntı istiyorum‘ diyenler için sözü Samsung’a bırakalım.

²Al Object Aware Engine (Yapay Zeka Nesne Algılama Modu) Nedir?

‘Gerçek zamanlı anlamsal segmentasyon’ diye kısaca söylesek muhtemelen anlaşılmayacak. Açalım o vakit. Al Object Aware Engine veya Türkçe karşılığı olarak yapay zeka nesne algılama modu. Bu modu; telefonun işlemcisinin küçük bir kısmını görüntüleri geliştirmek ve düzenlemek için gerçek zamanlı olarak kullanan yapay zekadır diye tanımlayabiliriz. (İçimiz-dışımız yapay zeka oldu ama neyse devam edelim.) Bu yapay zeka çekilen görüntülerin daha da doğal görünmesi için nesneyi arka planı ve konuyu ayrı ayrı ele alıp işliyor. Sonrasında sizin beğeninize sunuyor ve siz de vay be kamerası gerçekten çok iyi diyorsunuz.

Galaxy S24 Ultra ile ilgili daha önce hazırladığımız diğer içeriklere de göz atabilirsiniz:

1-) Samsung Galaxy S24 Ultra S23 Ultra’nın Yanında Poz Verdi!

2-) Galaxy S24 Ultra’nın Görseli Sızdırıldı! Görenleri Büyülüyor

3-) Samsung Galaxy S24 Ultra Kamerası ile Çok İddialı!

4-) Kamerası En İyi Samsung Telefonlar