Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsung Pay: Bilmeniz gereken her şey (SSS)

Samsung Pay‘de Yeni misiniz?

Samsung Pay‘de Yeni misiniz? Bu şekilde çalışır ve fiziksel kartlar yerine telefonunuzu kullanmaya başlamanız gerekir.

Cüzdanınızı evde bırakmak ve telefonunuzu yalnızca Samsung Pay gibi mobil cüzdanlar sayesinde ödeme yapmak için taşımak çok daha kolay . Kredi banka ve hatta hediye kartlarını ekledikten sonra ödemek için sadece telefonunuza (veya saatinize) dokunun. Samsung Pay’i Apple Pay ve Google Pay gibi rakiplerinden ayıran şey işler için ödediğiniz hemen hemen her yerde çalışmayı vaat etmesidir. Mağazanın hiçbir şeyi güncellemesi gerekmeksizin eski manyetik şeritli terminallerle bile çalışacaktır. Samsung Pay kullanmaya başlamak için bilmeniz gereken şey budur.

Samsung Pay nerede bulunur?

Şu anda dünyanın 25 ülkesinde (derin nefes) mevcut: ABD İngiltere Avustralya Belarus Brezilya Kanada Çin Fransa Hong Kong Hindistan İtalya Hong Kong Malezya Meksika Porto Riko Rusya Singapur Güney Kore İspanya İsveç İsviçre Tayvan Tayland Birleşik Arap Emirlikleri ve Vietnam.

Hangi telefona bankaya karta ve operatöre ihtiyacım var?

Samsung Pay 2015’ten itibaren en yeni Galaxy S10 Plus’tan Galaxy Note 5’e kadar en yeni Galaxy telefonlarıyla çalışıyor. Ayrıca Galaxy Watch Galaxy Watch Active Gear S2 gibi akıllı saatlerde de mevcut (yalnızca NFC terminallerinde yapılan işlemler için ) Dişli S3 Dişli Takımı 2 ve Dişli Sporu.

ABD’deki tüm büyük operatörler Samsung Pay’i destekliyor: AT&T Kriket MetroPCS Sprint T-Mobile Verizon ve ABD Hücresel. Ayrıca Visa MasterCard Discover veya American Express kartına ihtiyacınız olacak. Aşağıdaki tabloda desteklenen bankaların ve kartların tam listesine bakın.

Samsung Pay’ı nerede kullanabilirim?

Samsung sisteminin neredeyse tüm satış noktası sistemleriyle çalışacağını iddia ediyor: çip tabanlı kartlar için NFC manyetik şerit ve EMV (Europay MasterCard ve Visa) terminalleri.

Ancak benzin istasyonlarında ve ATM’lerde bulunanlar gibi kartınızı fiziksel olarak bir yuvaya yerleştirmeniz gereken okuyucularla çalışmaz.

Samsung Pay’ı San Francisco çevresindeki mağazalarda kullanarak hemen hemen her yerde kabul edildiğini gördüm. Bunlar Kare okuyucu kullanan satıcıları; Trader Joe’s ve Walgreens gibi büyük zincir perakendecilerindeki NFC terminalleri; ve daha küçük mağazalardaki manyetik şerit okuyucuları. İşlem için hala bir makbuz imzalamanız gerekebilir .

Samsung Pay ayrıca MTA’nın New York City’deki OMNY sistemi de dahil olmak üzere dünyadaki çeşitli toplu taşıma sistemlerinde çalışmaktadır.

Nasıl ayarlarım?

Samsung Pay uygulaması yüklendikten sonra henüz yapmadıysanız Samsung hesabınızla oturum açın. Önceden bir kurulumunuz yoksa uygulama sizden bir PIN parmak izi veya iris taraması kaydetmenizi ister. Artık kamerayla tarayarak bir kredi banka hediye veya üyelik kartı ekleyebilirsiniz. Ayrıca PayPal hesabınızı da ekleme seçeneğiniz olacak .

Taranan kartların numaralarının adlarının ve son kullanma tarihlerinin doğru olup olmadığını kontrol edin. Samsung Pay bankanızla bir kredi kartı veya bankamatik kartını doğrulayacak ve SMS e-posta alma veya onaylamak için telefon görüşmesi yapma seçeneğiniz olacak.

Samsung Pay’e toplam 10 kart eklenebilir.

Nasıl çalışır?

Samsung Pay neredeyse her yerde çalışmasına izin veren iki teknoloji kullanıyor. Birincisi temassız terminallerde temassız ödeme işlemleri için sahaya yakın iletişim (NFC). İkincisi normalde bir kartı kaydırdığınız eski terminaller için manyetik güvenli iletimdir (MST). Telefon bu okuyuculardan birine karşı tuttuğunuzda kredi kartı veya bankamatik kartının arkasında bulunan manyetik şeridi simüle etmek için telefon manyetik bir sinyal yayar.

Samsung 2015 yılında Samsung Pay için kullanılan özel MST teknolojisini geliştiren mobil ödeme şirketi LoopPay’i satın aldı .

Samsung Pay ile nasıl ödeme yapabilirim?

Kilit ekranında küçük Samsung Pay çubuğundan yukarı kaydırın. Ödeme yapmak istediğiniz kartı seçin ardından doğrulamak iris taramasını kullanmak veya PIN’inizi girmek için parmağınızı parmak izi tarayıcıya yerleştirin. Telefonun arkasını ödeme terminaline doğru tutun.

Samsung Pay ile banka kartı kullanıyorsanız terminalde kart PIN kodunu girmeniz gerekebilir. Ödeme yapıldıktan sonra satıcı adını ve satın alma miktarınızı onaylayan bir bildirim alırsınız. Bu bilgiler Samsung Pay uygulamasında da listelenmiştir.

Bir saatten Samsung Pay’i başlatmak için uygun düğmeye basın ve basılı tutun daha sonra terminale karşı saate dokunun.

Apple Pay veya Google Pay’den farkı nedir?

Ana fark Samsung Pay’in sadece ödemeli NFC terminalleri olanları değil kredi kartı veya bankamatik kartı kabul eden hemen hemen tüm mağazalarda çalıştığıdır. Samsung Pay ayrıca bir geri ödeme özelliği bonus Samsung hesap noktaları ve çok sayıda katılımcı perakendecinin kuponlarını içeren promosyonlar sunar . Chase Pay kullanıcıları ayrıca mevcut dijital cüzdanlarını Samsung Pay ile bağlayabilir.

Ancak Samsung Pay’in Google Pay’de Google’ın yaptığı gibi arkadaşlarınıza veya ailenize ödeme yapmanın bir yolu ya da iMessage üzerinden Apple Cash ile Apple’a sahip değil.

Apple Pay vs. Samsung Pay vs. Google Pay: Which is best?

Güvenli mi

Samsung Pay işlemlerde belirteci kullanmak yerine hesap veya kredi kartı numaralarını cihazda saklamaz. Her bir alım yapıldığında telefon ödeme terminaline iki veri parçası gönderir: ilki kredi kartını veya banka kartı numarasını temsil eden 16 basamaklı bir simgedir ikincisi ise bir kerelik kod veya şifreli koddur. telefonun şifreleme anahtarı.

Ya telefonumu ya da plastik kartımı kaybedersem?

Parmak izi PIN veya iris taraması ile yetkilendirilmeksizin telefonunuzdan ödeme yapılamaz. Samsung’un Mobil Bul Find servisine kaydolursanız Samsung Pay’de kayıtlı kartlar da dahil olmak üzere telefondaki bilgileri uzaktan silebilirsiniz.

Fiziksel kredi kartınızı veya bankamatik kartınızı kaybederseniz bankanızla temasa geçtiğinizde iptal etmek için Samsung Pay içinde bir süre kullanamazsınız. Ancak bankanız yeni bir kart çıkardığında uygulamanın otomatik olarak yeni bir hesap numarası oluşturması gerekir.

Ayrıca dijital kart bilgileriniz son kullanma tarihine yaklaşırken olduğu gibi yeni bir kart çıkarıldığında otomatik olarak güncellenir.

Samsung Pay’ı veri bağlantısı olmadan da kullanabilir miyim?

Evet ancak cihaz Wi-Fi veya hücresel veriler olmadan yalnızca 10 ödeme yapabileceksiniz. Ayrıca bir kart eklemek ve işlem geçmişine erişmek için aktif bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacak.

Yurt dışına seyahat ederken ne olacak?

ABD’deki müşteriler için kartınızı yurtdışında kullanabilirseniz seyahat ederken Samsung Pay ile de çalışması olasıdır. Dikkat ABD dışında seyahat ederken bir kart eklemeye çalışırsanız bankanızla bağlantı kurmanız gerekebilir.

Samsung Pay de iadeler için çalışıyor mu?

Evet. İade işlemi için ödemeyi yaptığınız gibi telefonu ödeme terminaline karşı tutmanız gerekebilir. Ayrıca makbuzdaki ödeme bilgilerini Samsung Pay uygulamasında bulabileceğiniz sanal kart numaranızın son dört rakamıyla eşleştirmeniz istenebilir.