Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsung’un Yapay Zeka Rüzgarı Duruyor mu? iPhone 16 İçin Tehlike Çanları mı Çalıyor?

Samsung yapay zeka rüzgarı duruyor mu? iphone nasıl bir hamle yapmaya hazırlanıyor? Detaylar haberimizde…

Samsung yapay zeka rüzgarı

Samsung, yapay zeka özellikleriyle akıllı telefon pazarında önemli bir yenilik sunmuştu. S24 serisi, bu teknolojilerle dikkat çekmiş ve satışları artırmıştı. Fakat ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, bu satış ivmesinin son zamanlarda düştüğünü belirtti. Özellikle yeni Samsung Z Fold 6 ve Z Flip 6‘nın ön sipariş dönemi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında bir gerileme gösterdi. Katlanabilir telefonların sevkiyat rakamlarının da düşmesi bekleniyor.

Markanın yapay zeka özellikleri, cihazların performansını büyük oranda arttırıyor. Ama bu özelliklerin satışları yeterince olumlu etkilemediği görülüyor. Samsung, yapay zeka teknolojisini daha geniş bir model yelpazesine entegre ediyor. Apple’ın bu tür bir hamleyi yapması olası görünüyor.

Ming-Chi Kuo, yapay zeka özelliklerinin iPhone 16 serisinde belirgin bir etki yaratmasını bekliyor. Eğer iPhone 16, yapay zeka desteğiyle rakiplerini geride bırakamazsa, bu durum Apple’ın hisse değerlerinde düşüşe yol açabilir.

S24 serisindeki bazı yapay zeka özellikleri şu şekilde;

Google destekli “Circle to Search” ile daire içine alınan nesnelerin aranması, S Pen uyumlu not asistanı, web sayfalarının özetlenmesi, ses kaydı asistanı ve canlı çeviri özelliği gibi özellikler bulunuyor. Fotoğraf düzenleme ve arka plan doldurma özellikleriyle de kullanıcı deneyimini artırıyor.

Kaynak: Haber Merkezi