Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Schreier: GTA 6 Gecikme Endişeleri Abartılı Olduğunu Söyledi!

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Geçtiğimiz günlerde Kotaku Grand

Geçtiğimiz günlerde Kotaku Grand Theft Auto 6’nın 2025 sonu hatta 2026’ya kadar ertelenebileceğine dair bir rapor yayınlamıştı. Raporun yeterince somut verilere dayanmadığı düşüncesiyle bu bilgiye yer vermemiştik. Şimdi de Bloomberg’den Jason Schreier (eski bir Kotaku yazarı) aynı kanıda olduğunu doğruladı.

Schreier Rockstar Games’teki kaynaklarına ulaşmış ve gecikme söylentilerine verilen tepkinin genel olarak “bilmiyoruz” şeklinde olduğunu belirtmiş. Her ne kadar gecikmeler her zaman mümkün olsa da şu anda bu yönde kesin bir işaret yok. Bilmek için henüz çok erken.

GTA 6 Oyun Sahnesi

Serinin önceki oyunu Grand Theft Auto V tüm zamanların en çok satan ikinci oyunu olma başarısıyla (Minecraft’tan sonra) parmak ısırtıyor. İlk çıkış tarihi 2013 baharı olarak planlanmış ancak son haline kavuşması için Eylül 2013’e ertelenmişti.

Bir diğer Rockstar hiti Red Dead Redemption 2 de ilk duyurulan 2017 sonbaharından 2018 baharına ve ardından 2018 Ekimine kaydırılmıştı. Bu muazzam oyun da hem büyük beğeni toplamış hem de 60 milyonun üzerinde satış rakamına ulaşmıştı.

Rockstar’ın geçmişine ve GTA 6’ya yönelik devasa beklentilere bakınca yeni oyunun çıkışında bir gecikme yaşansa kimse şaşırmaz. Fakat şu anda buna işaret eden somut bir veri bulunmuyor. Buna rağmen Kotaku’nun raporu sonrasında Take-Two hisselerinde ufak bir düşüş yaşandı.

GTA 6 Görsel Resmi

Rockstar’ın 2000’den fazla çalışanını üretkenliği ve güvenliği artırmak amacıyla ofiste haftanın beş günü çalışmaya çağırdığını da biliyoruz. Geliştirici Eylül 2022’de oyunun ana karakterleri dahil birçok detayı ortaya çıkaran büyük sızıntının bir benzerini yaşamamak için önlemlerini sıkı tutmaya çalışıyor.

Grand Theft Auto 6 ilk resmi fragmanını Aralık ayında yayınlamıştı (o fragman da duyurudan kısa süre önce sızdırılmıştı). Şu an için oyunun 2025 yılında PlayStation 5 ve Xbox Series S|X için çıkması planlanıyor.

Grand Theft Auto VI Trailer 1