Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siri Asistanı Nasıl Kapatabilirim?

Bu yazımızda iPhone ya

Bu yazımızda iPhone ya da iPad kullanıcıları arasında Siri’yi kullanmak istemeyen kişilere nasıl kapatacakları konusunda yardımcı olacağız. iOS işletim sistemini kullanan kullanıcılar bazen Siri asistanı kullanmak istemeyebilir. Apple da asistanı kullanmak istemeyen kullanıcıları düşünerek kapatma seçeneğini telefon ve tabletlere yerleştirmiştir. Dijital asistan olan Siri bazen sinirlerinizi bozabilir. Yanlışlıkla açılan asitan sinirlerinizi bozabilir ya da verdiğiniz komut sayesinde yanlış birini araması oldukça can sıkıcı bir durumdur.

Özellikle iPhone 7 ve alt modellerinde orta tuşa uzun süre basıldığı an Dijital Asistan Siri hemen karşınıza çıkıyor. Bazı kullanıcılar tarafından da Siri kullanılmıyor ve nasıl kapatılacağı da bilinmiyor. Siri’yi kapatmak oldukça basit ve kısa bir işlemdir. Eğer Dijital Asistan Siri’yi kapatmak istiyorsanız Ayarlar alanına girin. Daha sonra genel ve son olarak erişebilirlik alanına tıklayın. Erişebilirlik alanında yer alan Siri’ye dokunarak yanında yer alan butonu kapatarak Dijital Asistan Siri’yi kapatmış olursunuz. Bu adımlar sayesinde Siri uygulamasını devre dışı bırakmış olursunuz.

Eğer Siri uygulamasını tekrar aktif etmek istiyorsanız. Ayarlar alanına tıklayın ardından genel seçeneğine geçin. Daha sonra erişebilirlik alanına tıklayın. Bu alanda kapalı olan Siri’yi bu şekilde aktif hale getirebilirsiniz. Yukarıda yer alan adımları takip ederek Dijital Asistan Siri’yi kapatıp ya da açabilirsiniz. Eğer Siri benim işime yaramıyor diyorsanız ve gereksiz buluyorsanız bu adımlar sayesinde kapatma işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.