Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Snapdragon 8 Gen 4’ün Rakibine İlişkin Ayrıntılar Sızdırıldı!

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
MediaTek geçtiğimiz yıl sonlarında

MediaTek geçtiğimiz yıl sonlarında duyurduğu Dimensity 9300 işlemciyle oyuncuları ve teknoloji takipçilerini heyecanlandırmıştı. Bu çip güçsüz çekirdekler yerine güçlü olanlara odaklanarak farklı bir yaklaşım sergilemişti. Görünüşe göre Tayvanlı çip üreticisi yeni nesil çipinde de bu agresif stratejiyi sürdürebilir.

Weibo’da sızıntılarıyla tanınan Digital Chat Station Dimensity 9400’ün yine küçük çekirdekleri kullanmayacağını ve bunun yerine Cortex-X5 Cortex-X4 ve Cortex-A7xx serisi çekirdekleri tercih edeceğini iddia etti. Sızdırılan bilgilerde tam bir çekirdek düzeni belirtilmese de Dimensity 9300 ile benzerlik gösterirse tek bir Cortex-X5 üç Cortex-X4 ve dört Cortex-A730 çekirdeği görebiliriz.

Snapdragon 8 Gen 4

Kağıt üzerinde bakıldığında bu son derece güçlü bir işlemci kurulumu olacak. Ancak Dimensity 9400 bu yılın ilerleyen günlerinde çıkması beklenen Snapdragon 8 Gen 4 ile zorlu bir rekabete girecek. Qualcomm daha önce bu işlemcinin kendi özel Oryon çekirdeklerine sahip ilk akıllı telefon çipi olacağını doğrulamıştı. Bu nedenle bu iki işlemcinin performans açısından nasıl karşı karşıya geleceğini merakla bekliyoruz.

MediaTek’in yeni amiral gemisi işlemcisi hakkında duyduğumuz tek bilgi de değil. MediaTek yeni nesil çipinin 3nm TSMC üretim süreciyle yapılacağını kendisi doğruladı. Daha küçük bir üretim süreci genellikle daha küçük ve daha verimli bir tasarım anlamına geliyor.

Sızdıran kişi ayrıca Dimensity 9300 Plus çipinin Mayıs ayında yarı dönem yenilemesi olarak piyasaya sürüleceğini iddia etti. 3.4GHz’lik bir saat hızına ve 1.3GHz’de çalışan bir grafik birimine sahip olacağından bahsedildi. Mevcut Dimensity 9300 3.25GHz’lik bir saat hızına sahip olsa da MediaTek grafik birimi hızını belirtmemişti.

Her iki durumda da şu anda geniş çapta bulunan tek Dimensity 9300 telefonları vivo X100 ve X100 Pro olduğu için Dimensity 9400’ü daha fazla global telefonda görmek istiyoruz.