Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spam Numara Nasıl Engellenir?

https://mobil13.com.tr/author/hafize
Spam numara nasıl engellenir

Spam numara nasıl engellenir sorusunu etrafınızda sıkça duymanızın yanı sıra kendiniz de soruyorsunuzdur. Çünkü son zamanlarda hem şirketler hem de dolandırıcılar size bir ürün satmak bir ürüne onay istemek ya da önemli bilgilerinize erişmek için sizi sık sık rahatsız ediyorlar.

Spam numara nasıl engellenir sorusuna yanıt vermeden önce spam numaraların size verdiği rahatsızlıktan nasıl kurtulacağınıza ve dolandırıcılardan nasıl korunabileceğinize değinelim. Spam numara aracılığıyla size ulaşan satıcılar GSM operatörleri ve benzeri şirketler sizin telefonda “onaylıyorum” şeklinde verdiğiniz cevabı bir sözleşmeyi imzalamanızla eşleştirirler. Bu yüzden telefonda hiçbir şey onaylamamanız gerekir. Dolandırıcılar ise sizden önemli bilgiler almak için sizi korkutur ve sizin endişelenmenize neden olurlar. Bu yöntemle sizden kredi kartı numarası şifresi CVV numarası telefonunuza gelen güvenlik şifresi gibi çok önemli bilgilerinizi ya da annenizin kızlık soyadı gibi güvenlik bilgilerinizi almaya çalışırlar. Bu yüzden telefonda bu bilgilerinizi kimseyle paylaşmamanız gerekir.

Spam Numara Engelleme Yöntemleri

Spam numaraları engellemek için telefonunuzun özelliklerini ya da uygulama mağazasından indireceğiniz ücretli / ücretsiz uygulamaları kullanabilirsiniz.

Telefonda Spam Numara Engellemek

Telefonunuzda spam numaraları engellemek için arama geçmişinizi açın. Telefon numarasını seçin ve menü kısmında “engelle” seçeneğine basın.

Bu yöntem numaraları tek tek engellemenizi gerektirir. Bu yöntem iOS cihazlarda farklı olabilir. Yapmanız gereken şey arama geçmişinize giderek numarayı seçmek (bazen uzun basarak) ve çıkan menüde engelle seçeneğini aramak.

Uygulama İndirerek Spam Numara Engellemek

Uygulama indirerek de spam numara engelleyebilirsiniz. Bunun için aşağıda en çok indirilen ve tercih edilen başlıca numara engelleme uygulamalarını sıralıyoruz.

[appbox googleplay com.webascender.callerid]

[appbox googleplay com.mrnumber.blocker]

[appbox googleplay org.mistergroup.muzutozvednout]

Bu uygulamaların arasında en çok tercih edileni Calls Blacklist – Numara Engelleme uygulaması.

[appbox googleplay com.vladlee.easyblacklist]

[appbox appstore id1148271681]

Bu uygulamayı kullanmak oldukça kolay. Uygulamayı indirdikten sonra Ayarlar kısmına gidin ve Engelleme butonuna basın. Karşınıza seçenekler gelecek. Blacklist oluşturduysanız bu listede yer alan tüm numaraları engelleyebileceğiniz gibi rehberinizde olmayan ya da sadece özel olan numaraları engellemeniz de mümkün.