Takeown komutu kullanma 2019

Bugün sizlere daha önceden olduğu gibi dos komutları hakkında biraz daha fazla bilgi vereceğim. Bugün Takeown komutu hakkında bilgilerimizi aktaracağız. İşte detaylar… Takeown komutu nedir? Bilgisayarlarımızda dosya ve klasörlerin izinleri bulunmaktadır. Bu özellikleri özellik penceresi üzerinden görebiliriz ancak direk müdahale edemeyebiliriz. Bir dosyanın veya alt dosyalarını silip yada taşımak istediğimiz de karşımıza erişim izni reddedildi […]

Bugün sizlere daha önceden olduğu gibi dos komutları hakkında biraz daha fazla bilgi vereceğim. Bugün Takeown komutu hakkında bilgilerimizi aktaracağız. İşte detaylar…

Takeown komutu nedir?

Bilgisayarlarımızda dosya ve klasörlerin izinleri bulunmaktadır. Bu özellikleri özellik penceresi üzerinden görebiliriz ancak direk müdahale edemeyebiliriz. Bir dosyanın veya alt dosyalarını silip yada taşımak istediğimiz de karşımıza erişim izni reddedildi hatasını aldığımız an takeown komutu ile çözmeniz mümkün.

Bu komut cmd ekranını üzerinden gerçekleştirilmektedir. Hemen başlayalım…

Takeown komutu kullanımı

Konumuzda bahsettiğimiz gibi bu komut cmd üzerinden gerçekleştiriliyor.

/S           system          Specifies the remote system to

connect to.

    /U           [domain\]user   Specifies the user context under

which the command should execute.

    /P           [password]      Specifies the password for the

given user context.

Prompts for input if omitted.

 /?                           Displays this help message.

Bu komutlar sadece bir kaçı oluyor. Sizlerde masaüstü veya bir klasörde yer alan klasörlerin izinlerini değiştirmek isterseniz eğer bu işlemleri uygulayın.

Örnek masaüstüne mobil13 adında bir klasörümüz  var. Bunu

Benim masaüstüne “adem” adında bir klasörüm va C:\Users\mobil13\Desktop adresi üzerinde “mobil13” klasörü olarak tanımlıyoruz.

Takeown komutu ise kısaca dosya izinleri değiştirme olarak tanımlanabilir.

Exit mobile version