Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TECNO POVA 6 Pro vs Nothing Phone (2a): Uzun Ömürlü Pil ve Performans İncelemesi

TECNO POVA 6 Pro vs Nothing Phone (2a): Uzun ömürlü pil ve performans incelemesi hazırladık hemen 2 cihazın incelemesine başlayalım.

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
TECNO POVA 6 Pro

Hangisini almalıyım TECNO POVA 6 Pro mu yoksa Nothing Phone (2a) mı? Yeni bir orta segment telefon arıyorsan işte sana bu iki modelin özelliklerini detaylı bir şekilde anlattığım bir rehber.

Hem bütçeni sarsmayacak hem de uzun süre işini görecek bir telefon arayışındaysan okumaya devam et! Peki her iki cihaz hakkında detaylı incelemeye başlayalım:

Tasarım: Işıklı Arka Panel mi Yoksa Sadelik mi?

TECNO POVA 6 Pro arkasında 200’den fazla LED ışığı bulunduran özelleştirilebilir bir arayüze sahip. Nothing Phone (2a) ise daha sade ama dikkat çekici bir tasarıma sahip: Arka kamerayı çevreleyen LED şeritlerden oluşan Glyph arayüzüyle geliyor. İki telefonun da ekranında ön kamera için ortaya yerleştirilmiş bir delik var.

Renk seçeneklerine bakınca Nothing Phone (2a) siyah ve beyaz renklerle gelirken POVA 6 Pro yeşil ve gri tonlarında karşımıza çıkıyor. POVA 6 Pro daha ince ve hafif bir telefon.

Tecno Pova 6 Pro

Ekran: İkisi de Aynı Kalitede

İki telefonda da 6.78 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü AMOLED ekran var. 120Hz yenileme hızı ve yüksek parlaklık değerleri sayesinde özellikle oyunseverlere hitap ediyorlar. POVA 6 Pro’nun renkli tasarımı oyunları daha eğlenceli hale getirirken Nothing Phone (2a)’nın daha ince çerçeveleriyle zarif bir görünümü var.

Performans ve Pil: Güç mü Uzun Ömür mü?

TECNO POVA 6 Pro MediaTek Dimensity 6080 işlemcisinden güç alıyor. Nothing Phone (2a) ise özel yapım MediaTek Dimensity 7200 Pro ile çalışıyor ve daha yüksek performans vadediyor. Pil tarafında ise POVA 6 Pro tam 6000 mAh’lik devasa bir batarya ve 70W hızlı şarj sunuyor. Nothing Phone (2a)’da ise 5000 mAh batarya ve 45W hızlı şarj var.

İş yazılıma gelince Nothing Phone (2a) temiz bir Android deneyimi ve düzenli güncellemeler sunuyor. Bu konuda POVA 6 Pro biraz geride kalıyor olabilir.

Kamera: Geniş Açı mı Yoksa Yüksek Çözünürlük mü?

POVA 6 Pro 108 MP ana kamerasıyla öne çıkıyor. Nothing Phone (2a) ise 50 MP ana kameraya ve özellikle OIS desteğiyle dikkat çeken 50 MP ultra geniş açılı kameraya sahip. Yani Nothing Phone (2a) özellikle geniş açılı çekimlerde daha iyi sonuç verecektir. Selfie kamerası olarak iki telefonda da 32 MP kamera var.

Nothing Phone (2a) Telefon Görünümü

Fiyat: Hangisi Daha Uygun?

TECNO POVA 6 Pro daha uygun fiyatlı bir seçenek. Nothing Phone (2a) biraz daha pahalı olsa da uzun vadeli güncelleme desteğiyle farkını belli ediyor.

Karar Senin!

Eğer bütçe senin için önemliyse ve oyun oynamayı seviyorsan TECNO POVA 6 Pro iyi bir seçim. Yok ben uzun süreli güncelleme desteği olan şık görünümlü ve iyi performanslı bir telefon istiyorum dersen Nothing Phone (2a) senin için daha doğru bir tercih olacaktır.