Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tecno’dan Oyunun Kurallarını Değiştiren 3 Kamera Teknolojisi

Şangay’da düzenlenen Future Lens

Şangay’da düzenlenen Future Lens 2023 etkinliğinde Çinli akıllı telefon üreticisi TECNO mobil fotoğrafçılık alanında yaptığı önemli teknoloji atılımlarını sergiledi. Etkinlikte tanıtılan W- Shaped Ayarlanabilir Diyafram Sıvı Telefoto Makro Lens ve Evrensel Ton gibi 3 temel teknoloji sadece görüntü kalitesini iyileştirmekle kalmayıp aynı zamanda akıllı telefonların yakalama deneyimini devrimleştirmeye yönelik potansiyel taşıyor.

TECNO uygun fiyatlı donanım ve yazılım yenilikleri ile küresel pazarlarda öne çıkan bir marka haline geldi. Şirketin mobil fotoğrafçılık alanında gerçekleştirdiği son teknoloji hamleleri gerçek bir yenilik ve kullanıcı deneyimi vadediyor.

1-) W- Shaped Ayarlanabilir Diyafram: Fotoğrafçılıkta Yeni Bir Boyut

TECNO’nun patentli W-Shaped Değişken Açıklık teknolojisi aydınlatma koşullarının zorluğunu yönetme konusunda çığır açan bir adım diyebiliriz. Bu teknolojide mürekkep balığından esinlenilmiş. Mürekkep balığının gözünün doğal W şeklini taklit ederek çeşitli aydınlatma koşullarında daha iyi performans yakalamayı başarmışlar.

Diyaframın manuel olarak ayarlanabilmesi fotoğrafçılara arkadan aydınlatma durumlarıyla başa çıkma ve daha net ayrıntılı ve renk açısından zengin görüntüler elde etme imkanı da sunuyor.

2-) Sıvı Telefoto Makro Lens: Profesyonel Fotoğrafçılık Cebinizde

TECNO’nun sıvı telefoto makro lensi telefoto ve makro lenslerin güçlerini kompakt bir şekilde birleştiriyor. Voltaj kullanarak merceğin kavisini değiştirme yeteneği inanılmaz ayrıntılara sahip çarpıcı yakın çekimler yapmaya imkan veriyor.

3-) Evrensel Ton Teknolojisi: Her Cilt Tonuna Uyumlu Fotoğraflar

TECNO’nun bir diğer çığır açacak teknolojisi de Evrensel Ton Teknolojisi. Fotoğraflarda geniş bir cilt tonu yelpazesini doğru bir şekilde oluşturmak için yapay zekadan yardım alınmış. Bu teknoloji sayesinde her portrenin daha canlı ve daha doğru renklere sahip olması sağlanıyor.

Future Lens 2023 etkinliği için TECNO’nun mobil fotoğrafçılıkta liderlik arayışının bir göstergesi olan bir etkinlik diyebiliriz. Ancak bu teknolojilerin ne zaman ve hangi ürünlerde kullanılacağı konusunda elimizde net bir bilgi henüz yok. Ancak sektör uzmanları 2024 baharında yeni bir ürünün piyasaya sürülebileceğini öne sürüyor.

TECNO’nun Sony ile işbirliği yaparak görüntü sensörleri konusunda nasıl bu kadar ileriye gittiğine inanmak güç olsa da bunu başarmış görünüyor. Firmanın Ar-Ge Merkezi Direktörü Bay Xiaohan Huang şirketin kullanıcı odaklı yeniliklere bağlılığına vurgu yaparak “Gelecek heyecan verici olasılıklar barındırıyor ve biz de bu yolculukta sarsılmaz çabalarımıza devam etmeye hazırız” diyerek bu teknolojilerin geliştirilmesi noktasında kararlılıklarına vurgu yaptı.

TECNO's New W-shaped Adjustable Physical Aperture Technology