Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tehlikeli Android Virüsleri!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Dünyada en çok kullanılan

Dünyada en çok kullanılan işletim sistemine sahip olan Android virüslerle de bir o kadar samimiyeti ile biliniyor. Diğer işletim sistemlerine göre daha da çok virüs alan Android tehlikeli virüsleri de bulaştırabiliyor. Google tarafından her sene belirli bir para ayırılarak güvenlik özellikleri daha da arttırılıyor. Ancak bu durum çok fazla etki etmiyor ve Android virüsleri cihazlara hızlı bir şekilde yayılıyor.

Android virüsleri arasında en kötüsü olarak bilinen Slocker isimli virüs saldırısıdır. Bu saldırı bir dönem gerçekleşmişti ve pek çok kullanıcının cihazı kilitli bir şekilde kalmıştı. Daha sonra bu cihazların kurtarılması için belirli bir miktar ödeme yapılması sonucu cihazların açılacağına dair mesaj gelmişti.

Eğer telefonunuzda mobil bankacılık kullanıyorsanız cep telefon korsanları sizin cihazınızı hedef olarak alabilir. Mobil bankacılık üzerinden hırsızlık yapan korsanlar bankbot isimli Truva atı ile kişisel bilgileri yedekleyerek banka hesaplarını boşaltabiliyorlar. Oldukça tehlikeli olan bu durumdan korunmak için telefonunuzun güvenlik sistemini arttırın. Bilmediğiniz uygulamaları indirmeyin ve tanımadığınız kişilerden gelen mesaj linklerine tıklamayın.

Copycat adında olan cihaz reklam göstererek para kazanmaya devam ediyor. Play Store üzerinden inen bu uygulamaya 14 milyon kullanıcı içerisinden 8 milyon kullanıcının telefonuna virüs bulaştı. Bu virüs sayesinde 15 milyon dolarlık bir gelir elde edildiği kayıtlar altına geçildi. Bu tarz virüslere bulaşmamak için bilmediğiniz uygulamaları indirmemenizi tavsiye ederiz.