Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Telefon Hafızası Doldu Ne Yapmalıyım?’ Sorusu için 6 Etkili Çözüm Yolu

Telefon hafızası doldu ne yapmalıyım konusu birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Özellikle Android telefon hafızası çabuk dolmaktadır. Peki neler yapılabilir?

Telefon hafızası doldu ne

Eğer telefonunuzu bir süredir kullanıyorsanız ‘Telefon hafızası doldu ne yapmalıyım?’ konusunda şikayetçi olabilirsiniz. Ancak bu konuda endişelenmeyin çünkü uygulayabileceğiniz birkaç yöntem mevcut.

Öncelikle telefon hafızanızı ne kadar kullandığınıza göz atmak isterseniz şu adımları izleyin:

Android için: Ayarlar > Depolama ya da Hafıza
iPhone için: Ayarlar > Genel > Kullanım ya da Hafıza

Yüksek hafıza kullanımı mevcutsa şu adımları izleyin:

1. Müzik Listenizi Temizleyin

Müzik dinlemek her ne kadar cazip gelse de mp3 ve mp4 formatındaki dosyalar telefonunuzda çok yer kaplar. Uzun süredir dinlemediğiniz müziklerinizi silerseniz yer açacaksınız.

2. Uygulamaları Kontrol Edin

Telefon uygulamaları hafızada en çok yer kaplayanlar arasında yer alır. Uygulama grafiği ve ihtiyaçlarına göre farklı alanda yer kaplayacaktır. Kullanmadığınız uygulamaları telefonunuzdan kaldırmalısınız.

3. Fotoğraf ve Videoları Eleyin

Fotoğraflar; WhatsApp, Telegram ya da sosyal medya uygulamalarından geldiğinde otomatik indiriliyorsa aşırı yer kaplar. Üstelik gereksiz bu görüntüler hafızadan yer. Videolar fotoğraflara göre daha fazla yer elde edinir. Gereksiz olan görsellerden kurtulun.

4. E-Postalar

E-postalar, cihazınızda yer kaplıyor, biliyor muydunuz? Spam, tanıtım ya da okuduğunuz önemsiz mailleri silmeyi alışkanlık haline getirin. Böylece hafızanızda düzenli yer açmış olursunuz.

5. Tarayıcı Geçmişi ve Önbelleği

Kullandığınız tarayıcılar belirli bir önbelleği kaydeder ve çerez gibi bilgileri depolar. Bundan dolayı hafızanız etkileneceğinden tarayıcı ön belleği ve çerezleri temizleyebilirsiniz.

6. SD Kart Biçimlendirebilirsiniz

Varsa eğer telefonunuzdaki SD kartı biçimlendirebilirsiniz. Doğru bir kullanım sunmuyorsa hafızada yer açmak için biçimlendirme yapabilirsiniz. Diğer taraftan uygulama, görsel ya da müzikleri SD karta aktararak telefon hafızasını rahatlatabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi