Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonda Yeşil Çizgiler Nasıl Kaybolur?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Telefonda yeşil çizgiler çıktı

Telefonda yeşil çizgiler çıktı nasıl kaybolur? Bu sorunun nedeni hem yazılım hem donanım olabilir. Ancak sorunu en kısa yoldan çözmek için ilk olarak sorunun nereden kaynaklı olduğu tespit edilmeli. İlk adımımız ise cihazını yeniden başlatıp sorunu çözmek için adım atmak olacak.

Yeşil çizgileri diğer yollarlada çözmek mümkün. Denenmiş ve başarılı olmuş olan yöntemleri sizlerle paylaşıyoruz. Akıllı telefonuzun bataryasını çıkarın ve 5-10 dakika kadar bir kenarda bırakın. Daha sonra bataryayı yeniden takın ve akıllı telefonunuzu açın. Sorunun devam edip etmediğini hemen kontrol edin. Sorun eğer çözülmediyse şu adımları uygulayın. Bu yazımızda bu sorunlarla karşılaşan tüm kullanıcıların çözümlerini sizlere aktarıyoruz.

Sorununuz bir donanım sorunu gibi görünebilir veya piksel arızası olabilir. Piksel arızaları yeşil çizgilerin çıkmasına neden olabilir. Bir diğer değerlendirme yöntemimiz ise ekran resmi almak oluyor. Ekranda yeşil çizgiler var iken ekran görüntüsü alın. Ekran görüntüsüne yakınlaştırın ve bakın o yeşil çizgiler büyüttüğünüzde bile aynı yerdemi yoksa resim büyüdüğü halde çizgiler sabit mi duruyor. Eğer burada anlattığımız şey kafanızı karıştırdıysa ekran görüntüsünü bir arkadaşınıza gönderin ve ondan bakın eğer ondada yeşil ekran görünüyorsa yazılımsal bir sorundur. Eğer görünmüyor ise donanımsal bir sorununuz var demektir.

Sorunları belirlemişsek eğer sorunumuz yazılımsal bir sorunsa telefonunuzu ücret ödemeden düzeltebileceğimizi belirtelim. Bunun için ya yeniden Stock rom atacağız yada telefonu sıfırlayacağız. Sonuç olarak 1 ile 10 dakikalık bir işlemle bu sorunumuzu çözmüş olacağız. İlk olarak sorunun yazılımsal olduğunu belirledik ve hemen telefonun yedeğini alıp fabrika ayarlarına geri dönderelim. Buna rağmen düzelmediyse eğer telefon modelinize göre orijinal stock rom indirip telefona flaşlıyoruz. Telefona bilgisayar üzerinden rom atmak için google’dan detaylı arama yapabilirsiniz. Marka ve modelinize uygun rom atmanız da fayda var. Çünkü bir başka telefonun ROM’u uymayacağı için telefonunuz kilitlenebilir.

Sorun eğer donanımsal ise bu noktada cebinizden biraz para çıkacağını belirtelim. Garantinizin olmadığını varsayarak ekran değişimi yapılacağını belirtelim. Bazı modellerde ise ekran ile film ayrı olduğundan daha az bir ücretle işin içinden çıkmanız mümkün. Bu durumuda telefoncunuzla görüşerek belirleyebilirsiniz.