Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonlarda Çekilen Videolardaki Titreşim Nasıl Düzeltilir?

Akıllı telefonların günümüzdeki pozisyonunu

Akıllı telefonların günümüzdeki pozisyonunu konuşmak istediğimizde hepimizin en azından birkaç fikri vardır. Çünkü neredeyse herkesin elinde en azından birer tane bulunurken ekstradan diğer modeller hakkında da bilgi sahibi olabileceğimiz araştırma platformlarına sahibiz. Yine çevremizdeki kişilerin farklı cihazları tercih etmesinden dolayı kullanım deneyimlerinden tecrübelerinden teknik özelliklerinden haberdarız. Görsel noktalarından dem vuracağımız yazımızda sizlere videolar video çekme ve titreşim anahtar kelimelerinden oluşan bir konu çözüm yolu anlatacağız. Halihazırda birçoğumuzda üst segment akıllı telefon var. 2 sene öncesinin versiyonunu satın almış olsak bile üst segmentlerde de alt segmentlerde de kayda değer belli standartların üstünde başarılı kameralar mevcut. Fotoğraf veya video gibi görselleri oluşturmak istediğinizde veya direkt kendiniz çektiğinizde gerçekten profesyonel seviyelere yakın verim elde etmek mümkün. Artan sensör boyutları odak uzaklığındaki iyileştirmeler yüksek çözünürlükler bir araya geldiğinde herkesi tatmin edebilecek standartlar önümüze sunuluyor. Son dönemde sitemlere varan videolardaki titreşim problemi de can sıkan ufak detaylardan birisi.

Amatör müzisyenlerin sanatçıların bloglarını veya Instagram sayfalarını dolaştığınızda gerçekten beklenin üstünde bir görsel kalite ile karşılaşıyorsunuz. Bunun nedeni akıllı cihazların kendilerine sundukları üstün hizmet kalitesi. Hatta bazıları kliplerini şarkı videolarını dahi bu yöntemle çekerken küçük dokunuşlarla profesyonelliğe erişmeyi sağlıyor. Özellikle OIS – Optik İmaj Stabilizasyonu imkanının var olduğu cihazlardan biri elinizdeyse zaten titreşime dair herhangi bir sıkıntınız olmayacaktır. Ancak bazı ürünlerde titreşimi tolere eden kendi içinde tabir yerindeyse titreşimli görüntüleri yok eden stabilizasyon maalesef ki bulunmuyor. Sözünü ettiğimiz durumu yaşayan kişilerdenseniz yapabileceğiniz şey yine dışarıdan destek almak. 3. tarafların hazırladığı yazılımlardan faydalanıp istediğiniz görsel kalitesine ulaşabilmek yine de mümkün.

Android ve iOS Cihazlarda Videolardaki Titreşim Nasıl Düzeltilir?

Android işletim sisteminin halihazırda 3. parti uygulamalar noktasında ne kadar zengin olduğundan bahsetmeye gerek yok. Apple’ın geliştirdiği ve iPhone telefonlarda yer verilen iOS platformu da yine kapalı kutu şeklinde ifade edilse de bünyesinde geniş pörtföyüde bir uygulama bolluğu barındırıyor. Elbette filtrelerin sıkı şekilde dizayn edilmesi her türlü seçeneğe izin vermese de var olanların hepsi güvenilir. Titreşim öyleyici ve akıllı telefonlardaki videoların kalitesini arttırı bir uygulama bu yazımızda yer alıyor.

google-photos

Google Photos arama motoru şeklinde yola başlayıp devamında Amerika Birleşik Devletleri merkezli dev bir şirkete dönüşen Google’ın yazılımcıları tarafından geliştirildi. Halihazırda Android telefonların birçoğunda ön yüklemeli biçimde yer alsa da bazı modellerde ve iOS ürünlerinde bulmak mümkün değil. Ancak diğer kullanıcıların da edinebilmesi ve kullanabilmesi adına ücretsiz şekilde Google Play Store ve Apple Store’da indirilmeye hazır beklemekte. Videodaki titreşim sıkıntısını önemli ölçüde aşarak göz zevkine hitap edebilecek ürünler ortaya çıkarmakta.

[appbox googleplay com.google.android.apps.photos]

[appbox appstore 962194608]

Daha önceden çektiğiniz bir video varsa bunları da uygulama üzerinden çalıştırdıktan sonra titreşim giderici hizmetiyle düzenleyebiliyorsunuz.