Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonlarda Deklanşör Sesini Kapatma ve Devre Dışı Bırakma

https://mobil13.com.tr/author/manager
Android cihazlarda kamera deklanşör

Android cihazlarda kamera deklanşör sesi nasıl kapatılır. Birçok akıllı model telefonda fotoğraf çekildiği sırada sahte bir deklanşör sesi duyulur. Bu ses aslında sizi tehlikeye atan bir ses olarak düşünülüyor ki aslında öylede denilebilir. Deklanşör sesini kapatmak ve ses seviyesini düşürmek aslında kolay olurken bazı modellerde bu işlem biraz sinir bozucu olabiliyor. Genel anlamda telefonunuzun ses profili kamera ve kamera ses seçeneklerinizi geçersiz saymaktadır. Bu bakımdan sessiz moddayken bile kameradan bir ses duymamanız gerekiyor. Ancak bu bilgiler sizde yaramıyorsa Sessiz Mod Pro gibi bazı uygulamalara ihtiyacınız olabilir. İşte o bilgiler;

Bazı modeller için deklanşör sesi kapatma

Samsung model cihazlarda yapılması gereken ana ses ayarlarınızı düzenlemek ve titreşim modu seçildikten sonra rahatsız etmeyen veya sessiz modda iken kamera sesi kapanır. Eski modellerde ise kamera uygulamasında yer alan çark simgesine basmanız gerekiyor ve sayfa üzerinden shutter ses seçeneği üzerinden kapalı sekmesine dokunun.

LG modellerde ise stok Android kullanılıyor. LG’nin kamera uygulamasında bu sesi kapatma özelliği bulunmuyor. Bunun yerine ana ses ayarlarından düzenlemeniz gerekiyor. Telefonu sessiz olarak ayarlayın ve rahatsız etmeyin kısmından titreşim özelliğini aktif edin. Deklanşör sesi artık olmayacak.

HTC modellerinde ise ne yazık ki kamera modunda ses kapama özelliği yok. Yapmanız gereken ana ses ayarlarından titreşimsiz sessiz veya rahatsız etme modunu seçerek deklanşör sesinden kurtulabilirsiniz. Eski modellerde ise kamera uygulamasından hamburger simgesine basın ve dişli çark simgesine dokunarak genel ayarlar üzerinden deklanşör sesini kapatın.

Motorola modellerinde ise eski modellerde küçük bir düğme yer alıyor. Hoparlör simgesinin altında deklanşör sesini ifade eden bir sembol aslında. Aktif etmek veya Devre dışı bırakmak için dokunmanız yeterli. Yeni modellerde ise ana ses ekranından rahatsız etmeyin ve titremeyin seçeneğini seçmelisiniz.

Huawei‘nin ise eski modellerinde kamera uygulaması içerisinden kapatılabiliyor. Ancak yeni modellerde kamera uygulamasını açın ve Ayarlar menüsüne ulaşmak için sola kaydırın. Gelen menüden sessiz ayarını seçin.

Diğer marka ve modeller için sizde yorum yazabilir ve en kısa sürede istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz. Uzman ekibimiz sizin içinde doğru bilgiyi sunacaktır.