Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonun Garantisi Ne Zaman Başlar?

Bu yazımızda sizlere yeni

Bu yazımızda sizlere yeni aldığınız telefonun garantisinin ne zaman başlayacağı konusunda bilgi vereceğiz. Garanti belgesi tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcılara aittir. Bu durumdan kaynaklı mal satın alırken garanti belgesini satıcılardan talep etmeniz gerekiyor. Garanti belgesi malın tüketiciye teslim tarihi ithalatçı ya da üretici satıcı firmanın unvanı telefonu gibi iletişim bilgilerinin olması da zorunludur.

Garanti süresi malın teslimi ile başlar ve aldığınız malın garanti süresine göre değişiklik gösterir. En az 2 yıllık garanti belgeleri bulunmaktadır. Eğer mal ayıplı ise bazı şartlara bağlı olarak mal garantili olsun ya da olmasın tüketicinin sözleşmeden dönme gibi seçim hakkıda bulunmaktadır. Mal garanti süresi içinde tekrar arızalanır ya da azami tamir süresi aşılırsa diğer haklar kullanılabilir.

Değiştirilen malın garanti süresi satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır. Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanılmasından kaynaklanan sorunlar tüketici seçimlik haklarında kullanılmaz. Bu tarz ürünler garanti dışı olarak da adlandırılıyor. Kısacası telefonun garantisi ne zaman başlar sorusunu cevabı cihazı aldığınız günden başlar. En az iki yıl ve daha fazla garanti süresi olabilir.