Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefonunuzda WiFi ile Arama Yapma

Turkcell’in sunduğu ve Vodafone

Turkcell’in sunduğu ve Vodafone ile Türk Telekom’un da yakın zamanda çıkarması beklenen VoWifi ile yani Wifi araması nedir nasıl yapılır? Sinyal gücünün az olduğu zamanlarda aramanızı daha kaliteli olması için HD kalitede arama yapmak için kullanılmaktadır. İşte detaylar…

VoWifi (Wi-Fi Arama) nedir?

İlk defa Vodafone’un test etmiş olduğu ancak Turkcell’in sunduğu wifi araması telefonun çekmediği alanlarda wifi ağı üzerinden HD kalitede bağlantı sunuyor. Yurt dışına çıktığınız da da roaming ücreti ödemeden HD kalitede arama yapabiliyorsunuz. Telefon görüşmesini sürdürmek için balkona çıkma camdan sarkma gibi hallere son veren teknoloji ülkemizde kullanılıyor.

VoWifi (Wi-Fi Arama) aktif etme işlemi

VoWifi yani VoLTE direk kullanılmamakta. Bunun için telefon yazılımınızı güncellemeniz gerekiyor. Daha sonrası aslında operatör izinleri gerekiyor. HDSES yazıp 2200’a kısa mesaj göndererek Turkcell Hesabım uygulaması üzerinden veya Turkcell Müşteri Hizmetleri 532’yi arayarak bu işlemi yapabilirsiniz. Aboneliğiniz varsa açmanız yeterli.

VoWifi (Wi-Fi Arama) açma / kapatma

Android Wi-Fi Arama:

Samsung modellerde Telefon – Daha Fazla – Ayarlar – WiFi Araması

LG modellerde ise  Ayarlar – Ağlar – Çağrı Ayarları – WiFi Calling yolunu izleyerek VoWifi servisini aktif edebilirsiniz.

iPhone Wi-Fi Arama:

iPhone’da Ayarlar – Telefon – WiFi ile Arama altında “Bu iPhone’da Wi-Fi ile Arama”yı açarak VoWifi servisini aktif edebilirsiniz.