Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telegram Kullanıcılarının Dikkatine! Telegram Güvenlik Açığı Tespit Edildi

Android kullanıcıların başvurduğu Telegram uygulamasında güvenlik zafiyeti tespit ediliyor. Uzmanlar uyardı Telegram kullanıcıların dikkatine! İşte detaylar.

Android kullanıcıların başvurduğu Telegram

WhatsApp’ta güvenlik açığı sonrası milyonlarca kişi Telegram uygulamasına geçiş yaptı. Gerçekleşen bu geçiş sonrası Telegram birçok hacker tarafından hedef noktası haline geldi.

Tespit edilen güvenlik açığı sonrası kötü amaçlı siber saldırılar düzenleniyor. ESET tarafından yapılan araştırmaya göre EvilVideo adı verilen bir güvenlik açığı ortaya çıkarıldı.

Videoyu Oynatmayın!

Araştırmalara göre hackerler tarafından kötü amaçlı Android yükleri kullanıcılar ile paylaşılıyor. Bu paylaşım sonrası galeri ve fotoğraflar arasında normalde bulunmayan videolar ekleniyor.

Eklenen videolar sonrası kullanıcıların videoları oynatması ya da paylaşması, etkileşime girmesi sisteme doğrudan giriş izni veriyor.

Uzmanlar kullanıcıların hiçbir şekilde videoyu açmaması, izlememesi gerektiğini belirtiyor. Videoların doğrudan silinmesi varsa Telegram’ın güncel versiyonuna alınması gerektiği bildiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi