Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telegram’da Grup Oluşturma, Yönetme ve Ayrılma

https://mobil13.com.tr/author/tuncay
WhatsApp uygulaması popüler anlık

WhatsApp uygulaması popüler anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yerini almaktadır. Telegram uygulaması da WhatsApp gibi sohbet uygulamasıdır. Telegram uygulaması da popüler bir uygulamadır ve Telegram’ı popüler yapan şey kullanım kolaylığıdır. Telegram uygulamasında yeni olabilirsiniz ve bazı şeyleri çözemeyebilirsiniz. Bu yazımızda ise sizlere Telegram’da grup oluşturma yönetme ve gruptan ayrılma işlemini nasıl gerçekleştireceğiniz konusunda bilgi vereceğiz.

Telegram uygulamasında 200 milyondan fazla kullanıcı bulunmaktadır. Telegram uygulamasının beğenilmesinin nedeni ücretsiz olması reklam olmaması abonelik olmaması ve uygulama içi satın alımların olmamasıdır. Telegram uygulamasının tercih edilmesinin nedenlerinden biri de; güvenlik ve şifreleme açısına dikkat etmesidir. Bu durum da Telegram uygulamasını rahat bir şekilde kullanımını sağlamaktadır.


Telegram uygulamasında grup oluşturmak için ilk olarak Telegram uygulamasını açın. Ekranın sağ alt kısmında yer alan Kalem simgesini seçin. Yeni mesaj penceresinde yeni grup seçeneğini seçin. Gruba eklemek istediğiniz kişileri seçin ve daha sonra grubunuza isim verin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra sağ üst köşede yer alan onay işaretini seçin. Telegram uygulamasında grubunuzu bu şekilde oluşturmuş olursunuz.

Telegram uygulamasında oluşturduğunuz grubu yönetmek için grup başlığını seçin. Ana yönetim menüsüne erişmek için Grubu Yönet seçeneğini seçin. Telegram grubundan ayrılmak için de Ayrılmak istediğiniz Telegram grubunu açın ve check-in yapın. Sağ üst köşede bulunan üç nokta menü simgesini seçin. Daha sonra Gruptan Ayrıl seçeneğine tıklayın. Bu adımlar sayesinde gruptan ayrılmış olacaksınız.