Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Threads Kullanıcılarına Fediverse’den Yeni Özellikler Geliyor!

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Threads kullanıcıları çok yakında

Threads kullanıcıları çok yakında beta versiyonunda fediverse özelliklerine kavuşabilir. Sızıntı yapan bir kişiden alınan yeni ekran görüntüleri Threads kullanıcılarının yakında fediverse kullanıcı adlarını kolayca kopyalayabilecekleri ve Threads uygulaması üzerinden doğrudan fediverse paylaşımını etkinleştirebilecekleri özelliğe sahip olabileceklerini ortaya koyuyor. Bu özellik ekran görüntülerine göre açılıp kapatılabilir bir seçenek olacak.

Fediverse kullanıcıların farklı platformlarda olmalarına rağmen birbiriyle etkileşimde bulunabildikleri çevrimiçi ağların bir grubudur. Threads’ın ana şirketi Meta tarafından doğrulanmamış olan ekran görüntüleri Android geliştiricisi ve kendini “sızıntı yapan” olarak tanımlayan Alessandro Paluzzi tarafından Threads’ta paylaşıldı ve daha sonra The Verge tarafından yeniden paylaşıldı.

Threads Uygulama

Instagram Başkanı Adam Mosseri daha önce kullanıcıların Threads’ın yaklaşmakta olan fediverse özelliklerine katılmayı seçebileceğini söylemişti bu da Paluzzi’nin gönderisiyle uyumlu.

Threads zamanla Mastodon gibi diğer platformlarla uyumlu hale gelmek amacıyla merkezi olmayan ActivityPub protokolü üzerine inşa edildi Mosseri geçen ay söyledi. Bu Threads’ı daha az “kapalı bahçe” yapacak ve kullanıcıların fediverse ile uyumlu diğer platformlardan Threads kullanıcılarının gönderilerini görmesine izin verecek bir özellik etkinleştirirse mümkün olacak. Yalnızca halka açık Threads hesapları fediverse’ye bağlanabilecek.

Aralık ayında Mosseri Threads’ın Mastodon gibi diğer platformlardan fediverse kullanıcılarının Mosseri ve birkaç ismi açıklanmamış hesabı Threads’ta takip etmelerine izin vererek fediverse uyumluluğunu test etmeye başladığını paylaştı.

Mosseri “Bu seçeneği sadece birkaç test kullanıcısı değil tüm halka açık hesaplar için kullanılabilir hale getirmek için çalışıyoruz” dedi ve ekledi “Sistemlerimiz tarihsel olarak…bu kullanım durumu göz önünde bulundurularak tasarlanmadı.”

Bu Meta’nın Ağustos ayında Threads kullanıcılarının Threads hesaplarını Mastodon’da doğrulama yeteneğini devreye almasından sonra geldi.

Threads Logo

Yeni görüntüler fediverse’nin yakında gelebileceğini önerse de Mosseri Threads’ın tam fediverse dağıtımının “bir yılın büyük bir kısmını alabileceğini ve aşamalı olarak gerçekleşeceğini” söyledi.

Geçen yıl piyasaya sürüldüğünden bu yana Threads kendini potansiyel bir Twitter alternatifi olarak kanıtladı. Son zamanlarda aylık 130 milyon aktif kullanıcı sayısını aştı. Ancak Threads’ın Avrupa Birliği’ndeki kullanıcılara nihayet sunulması birkaç ay sürdü bunun nedeni AB düzenlemeleriydi.

Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?