Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOGG’un teknik elemanını karşılayacak okul açıklandı!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Yerli otomobilimiz olan TOGG’un

Yerli otomobilimiz olan TOGG’un üretiminde gerekli olan teknik elemanları karşılaması beklenen okul açıklandı. Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerli otomobilin Bursa’da üretileceğini söylemesi üzerine öğrencilerin yetişririlmesi resmen onaylandı.

Okulun yönetimi ve öğrencilerin bu alandaki başvurularına yönelik 2020-2021 eğitim öğretim yılında Motorlu Araçlar çatısı altında “Elektrikli Araç Üretimi” olarak bir bölüm açılacak.

Öğrenciler altı farklı alanda eğitim görecekler!

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü bir açıklama yaparak 6 farklı meslek alanı olacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı: “75 öğretmenimizle birlikte 950 öğrenciye hizmet vermekteyiz. Meslek alanlarının tamamı otomotiv üretimi üzerine kurulan ana merkezde otomotiv alanı olmakla birlikte bunu destekleyen makine teknolojisi metal teknolojisi elektrik elektronik endüstriyel otomasyon bilişim alanlarından oluşuyor. Öğrencilerimizin her biri altı alanda aldıkları eğitimle aracın dış kaporta aksamından kaynak kısmından bükmesinden boyasından motor parçaları üretimine kadar tüm otomasyon sistemlerini kapsayan bir eğitim almaktadırlar. Değişen teknolojiyle birlikte özellikle yeni aracımızın Bursa’da üretilmesiyle birlikte biz de mutlu olduk. Cumhurbaşkanımızın bu müjdeyi vermesiyle birlikte tüm Bursa kamuoyu ilgili taraflar bu heyecanı yaşadılar ve biz de bu durumdan vazife çıkardık. Bakanlığımızın da bu aracın üretimiyle ilgili okulumuza böyle bir görev vermesinden dolayı son derece onur duyduk. Bu süreçten sonra teknolojimizi elektrikli araçlar üzerine yoğunlaşmak suretiyle ayrı bir mekânda çocuklarımızı çeşitli modellerle birlikte geliştirme yönünde bir eğilim gösterdik. Fabrikada binlerce çalışan olacak. Bu çalışanların her biri farklı çalışmalar yapacak. Bizim öğrencilerimiz de teknik eleman statüsünde bunların elektrik teknolojisi boyutuyla birlikte farklı alanlarda motor üretiminde bataryaların bakımında kaporta kısmında bu çalışmaları yürütecekler. Bununla alakalı alt yapıyı oluşturmak adına farklı bir hacim belirledik. Okulumuzun hamisi olan İhracatçılar Birliği de bu çalışmalara destek vermek suretiyle çocuklarımızı bu aracın üretimi noktasında teknik donanıma yetiştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Bu güzel haber üzerine yeni öğrencilerin akın edeceği düşünülüyor. Bekleyip görelim.