Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk mühendis elektrikli kaykay üretti!

Özyeğin Üniversite öğrencisi olan

Özyeğin Üniversite öğrencisi olan Kerem Yıldırım kısa bir süre önce elektrikli kaykayını yurt odasında tasarladığı duyurdu. İşte detaylar…

Özyeğin Üniversitesi‘nde Makine mühendisliği okuyan Kerem Yıldırım çok küçük yaşlardan beri hayal ettiği elektrikli kaykayını yurt odasında tasarladığı ve üç boyutlu yazıcılar ile okulunun laboratuvarında tasarladığını ifade etti. Özellikle yurt dışında buna benzer kaykayların olduğunu ancak çok yüksek maliyetlerinden dolayı kendisinin yapmak istediğini ve böylesine bir projeyi hayata geçirmek istediğini dile getirdi.

Yurt dışından bir kaykay tahtası sipariş etmiş ve geliştirilen üç boyutlu yazıcılar ile özel çark sistemine monte ettiğini söylerken bir saatlik şark ile tam 15 km menzil olduğu belirtildi. Ancak ileride bu menzilin daha fazla artacağı kesin gibi.

Ayrıca uzaktan kumandası ile kaykayına yukarıdan müdahale edebildiğini söyleyen Kerem Yıldırım bu bakımdan kaykayın hızını ayarlayabildiğini dile getirdi. Kaykayın şuan ki hızı ise 25 km/s olarak biliniyor.