Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’de En Çok Satan Bilgisayar Listesi

2019’un ikinci çeyreği için

2019’un ikinci çeyreği için Türkiye ve dünyada en çok bilgisayar satan şirket açıklandı. Teknoloji ilerledikçe tüm işlerimizi telefon üzerinden görebiliyoruz. Bilgisayar kullanımı eskisi kadar olmasa da hala kullanan birçok insan vardır. Bilgisayar satışlarında ne kadar azalma olsa da bilgisayar sektörü asla tükenmez.

2019’un ikinci çeyreğinde açıklanan verilere göre Çinli şirket liderlik pazarında konumunu aldı. Akıllı telefonlarda birçok işlerimizi gerçekleştirebiliyoruz ve artık bilgisayara daha da az ihtiyaç duyuyoruz. Eskiden birçok şeyi yapamayan telefonlar artık fazlasıyla gelişti ve ihtiyacımız olan her şeyi telefon üzerinden karşılayabiliyoruz.

Fakat bazı işlerimizi bilgisayar üzerinden karşılamak daha da mantıklı oluyor. Film izlerken bile bilgisayarları tercih edebiliyoruz. Bilgisayarlar işi bitirme konusunda telefonlara nazaran çok daha hızlı. En son yapılan araştırmaya göre Çin merkezli şirket olan Lenova Dünya ortalamasında ilk sıraya oturdu. Türkiye’de de ilk sırada konumunu alan Lenova aynı zamanda oyun konusunda da rakiplerine fark atıyor. International Data Corporation sonuçlarına göre Lenova dünya genelinde %251’lik payıyla ilk sırada yer alıyor.

Sadece International Data Corporation değil aynı zamanda Growth from Knowledge tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’de aynı şekilde Lenova ile birinci sırada. Türkiye’de Lenova %261’lik bir paya sahiplik yaparak tahtına oturuyor. Zamanında adını bile bilmediğimiz Lenova markası büyük bir başarı elde ediyor. Ayrıca Lenova oyun bilgisayarları da %51 artış gösterdi. Bu artış %231’e ulaştı.