Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Twitter’da İstenmeyen Kelimelerin Kullanıldığı Tweetler Nasıl Engellenir?

Metinsel ifadelerle gönderiler paylaşılan

Metinsel ifadelerle gönderiler paylaşılan Twitter mecrasında gün geçmiyor ki gündemi etkileyecek yeni bir konu olmasın. 10 – 15 yıl öncesine kadar dahi internetin varlığı kullanımı bu kadar önem arz etmezken şimdi kişisel gündemlerimizden öte ülkenin her yerini etkileyecek güce sahip. Geçmişte yazılı medya yoğun biçimde yönlendirme ve haber verme niteliklerini taşırken zamanla görsel yani televizyonla yükselen farklı bir yapı kendisini öne çıkardı. Ardında da bugünümüze ve yarınımıza ışık tutan interneti; araştırma keyifli zaman geçirme dışında arkadaşlarımızla paylaşımda bulunma ve gündemi takip etme konularında da kullanıyoruz. Özellikle Twitter sanatçıların ünlülerin ve bazı kurumların boy gösterdiği sosyal medya araçlarından. Bildiğiniz gibi bireysel veya irili ufaklı oluşumların yayın yaptığı sitelerden ziyade sosyal medya siteleri dediğimiz platformlar en yüksek sayıda kullanıcıya sahip. Buralardan iletişime geçme düşüncelerimizi ifade etme gibi imkanlara sahibiz. Normalde vatandaşlar birey olarak seslerini yükseltemezken Twitter’da oluşturacakları hashtagler sayesinde kolayca organize olup istedikleri mercilere seslerini ulaştırabiliyor. Şu ana dek saydığımız onca avantajlı yanına rağmen Twitter’da da görmekten hoşlanmadığımız şeyler var. Nefret içerikli küfürlü ve kendi yapımıza uymayan paylaşımlardan sakınmak görmezden gelmek en azından huzurumuzu kaçırmamamızın bir yolu. Peki bahsettiğimiz türde istenmeyen kelimeleri içeren Tweetler nasıl engellenir? Bahsettiğimiz sorunun cevabını yazımızın devamunda bulabilirsiniz.

Twitter sosyal medya platformları arasından genellikle ikinci sırada olduğu söylenenlerden. Oysa çok kemik bir kitleye sahip ve bu sayede nitelikli gönderilerin paylaşıldığını söyleyebiliriz. Elbette her türlü statüden meslekten yaştan insanı bünyesinde barındırırken genelde ne Facebook kadar her türlü şeyin karıştırıldığı ne de Instagram kadar görsel bazlı değil. Böylece yoğunlukla metinlerin çeşitli tartışmaların yapıldığı mecra olarak göze çarpıyor. Sözünü ettiğimiz belki de entelektüel aktivitelerin yanında hiç hoşlanmadığımız durumlar da olmuyor değil. Zira herkesin rahatlıkla kayıt olup paylaşım yapabimesi sonucunda şahsen beğenmediğimiz ifadeler yer alabiliyor. Bu noktada da bazı filtrelerden ve Twitter’ın sunduğu destekten faydalanmak gerek. Örneğin istenmeyen kelimelerin kullanıldığı Tweetler’i engelleme ile ilgili çalışmalar sonucunda istenen fonksiyon kullanılabilir halde. Yapmanız gereken şey adımları doğru biçimde uygulayarak istemediğiniz kelimeleri belirleyip filtreden yararlanmak. Peki tam olarak Twitter’da Tweetler’i engelleemek filtre kullanmak istenmeyen kelimelerden oluşan paylaşımları görmemek nasıl yapılır?

Twitter’daki İstenmeyen Kelimelerden Oluşan Tweetler’i Engellemek

Zaman akışından kaldırmak istediğiniz kelimelerdeki Tweetler’i engelleme işlemini uygularken yazım yanlışı yapmamaya da özellikle dikkat edin.

Öncelikle Twitter uygulamasını açın. Sol üst taraftan profil fotoğrafınıza tıklayıp Ayarlar ve Gizlilik sekmesinden Bildirimler – Sessize Alınan Kelimeler adresine ulaşın.

twitter-tweetler-engelleme-filtreleme

Hemen sağ alttan + ifadesine tıklayın. Gelen ekrandan istemediğiniz filtrelenmesini istediğiniz kelimeleri Kelime veya Cümle Gir seçeneğinden belirtebilirsiniz.

Seçtiğiniz filtrelediğiniz kelimelerden oluşan Tweetler’i artık engellediniz. Bu engellemeyi de yine belirli zamanlama biçimde yapabilirsiniz. Böylece 24 saat 7 gün 30 gün gibi dönemlerde filtrelenebilir.