Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Twitter’da Uzun Tweetler Nasıl Gönderilir?

Sanal alemin gündemini belirleyen

Sanal alemin gündemini belirleyen ve normal yaşantımızdaki gündeme dahi etki edebilen sosyal medya platformları insanların bulunduğumuz dönem içerisinde fazlasıyla ilgi gösterdikleri alanların başında geliyor. Facebook ile başlayan devir metin mesajları üzerine kurulu Twitter ve video fotoğraf görselleri odaklı Instagram üzerinden yürümekte. Ne olursa olsun 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından kurulan sitenin üstünlüğünü geçebilecek derecede oluşum henüz olmasa da kayda değer kitleler diğerlerini de tercih ediyor. Özellikle ünlü simalar ve internet fenomenlerinin yoğun şekilde kullandığı Twitter’da yine video fotoğraf gif tarzında paylaşımlar yapılabilse de temelde 140 karakterlik metin mesajları üzerine kurulu. Çünkü kurulduğu gün aslında dönemin moda telefonlarından girilebilmesi ön koşulu fikri vardı. Ancak şartlar değişince ister istemez çeşitli politikalarında değişikliğe giden yöneticiler bir tek 140 karakterlik mesaj durumuna el atmadılar. Şimdilerde duygu ve düşüncelerin paylaşıldığı bazı kişiler tarafından yegane platform olarak görülen Twitter’da atılan uzun Tweetler nasıl gönderilir soruları soruluyor.

Android akıllı telefona sahipseniz uzun Tweet’lerinizi de hesabınızdan yayınlamanız mümkün. Bu imkanı sağlayan şey ise Android sisteminin sağladığı hareket alanı genişliği. Diğer mobil platformlara nazaran açık yazılım özellğiyle üretilmesi hem kullanıcılara hem de üçüncü kişilere ciddi bir olanak sağladı. Böylece geliştiriciler ürettikleri ürünleri yazılımları geniş kitlelere pazarlayabilecekken kullanıcılar da sorunlarına isteklerine çok daha kolay bir şekilde cevap bulabilecekler. Her türlü kazanımın elde edildiği ve ortaya milyonlarca insanın tercih ettiği yapı çıkınca elbette her türlü probleme yanıt bulmak da kişileri sevindiriyor. Çokça sorulan uzun Tweetler’i bölme Twitter’dan uzun Tweet atma sorularına yanıtı da yine üçüncü kişilerden alabiliyoruz.

Android Twitter’da Uzun Tweet Göndermek

Bahsettiğimiz gibi geniş pörtföyüde ürün ve kişi sayısı yer alınca çözümlerin de oranı ve işlevi artıyor. Yazımızın konusu olan Twitter üzerinden uzun Tweetler atabilmek için üçüncü parti bir yazılıma ihtiyacınız var. Google Play Store’dan indireibleceğiniz Talon for Twitter adlı uygulama sayesinde Tweetleri bölümlere ayırarak gönderme şansınız olacak. Teker teker yanıtlama yoluyla da aslında istenilen paylaşımlar yapılsa da teknik boyutta insanları tatmin edecek resmi bir yöntem şuan için bulunmuyor.

Aşağıdaki widget Google Play ile entegre çalışmaktadır. Yükleme bağlantısına tıkladığınızda Talon for Twitter akıllı telefonunuza indirilecektir.

[appbox googleplay com.klinker.android.twitter_l]

twitter-uzun-tweet-gondermek

Kurulum dosyaları indikten sonra kurulumu gerçekleştirip çalıştırın. Hemen alt sağda bulunan Tweet yazma ibaresine tıklayıp Tweet içeriğinizi yazın. Göndermek istediğinizde ise Tweet’in çok uzun olduğuna dair bir mesaj penceresi gelecek. Split Tweet seçeneğine dokunduğunuzda parçalar halinde paylaşılacak.

Uzun mesajlar paylaşabilmek amacıyla herhangi bir olay durum konu veya gelişme hakkında fikir beyan edebileceğiniz platformların başında gelen Twitter için güncel çözüm önerimiz bu şekilde. Yeni gelişmeler olduğu taktirde yine redakte ederek iyileştirip sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Eğer Android mobil işletim sistemi sahibiyseniz zaten halihazırda sizlere yardımcı olabilecek pek çok konuyu diğer yazılarımızda da bulabileceksiniz. Aynı zamanda diğer platformların da sorunlarına aradıkları cevabı arama kısmından bulabileceklerini belirtelim.