Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

USB’den önyükleme nasıl yapılır?

İster Windows Ubuntu ister

İster Windows Ubuntu ister bazı kurtarma veya bölümleme yazılımı kullanıyor olun muhtemelen bilgisayarınızı veya dizüstü bilgisayarınızı USB’den başlatmanız gerekir. İşte yapmanız gerekenler.

Bilgisayarınızı bir USB aygıttan başlatmanız gerekmesinin birkaç nedeni olabilir. Windows 10‘u yüklemeye çalışıyor olabilir veya Windows’ta çalışmayan bir kötü amaçlı yazılım temizleme aracı disk bölümleme veya klonlama yardımcı programı kullanmak isteyebilirsiniz .

PC’nizin USB sürücüsünden ön yüklemesi için yapılması gereken birkaç şey vardır . İhtiyacın var:

  • Önyüklenebilir bir USB bellek çubuğu.
  • USB cihazlarından önyükleme yapmak üzere ayarlanmış bir dizüstü bilgisayar veya PC
  • Bir USB sürücüden çalışacak yazılım

USB aygıtımı önyüklenebilir hale nasıl getirebilirim?

Bir PC veya dizüstü bilgisayar doğru biçimlendirilmediği ve önyüklenmesini sağlayacak uygun dosya ve yazılımlara sahip olmadığı sürece bir USB sürücüsünden başlatılamaz.

Yaygın bir hata bir ISO dosyasını (işletim sistemi içeren) bir USB sürücüye kopyalamak ve bunun Windows Ubuntu veya başka bir işletim sistemini önyüklemek ve yüklemek için gerekli olduğunu varsaymaktır. Aslında dosyaları sürücüye yazabilen ve ayrıca önyüklenebilir hale getiren bir yazılım kullanmanız gerekir.

Bunu Rufus (birçok işletim sistemini destekleyen) ve Microsoft’u Windows’u yasal olarak indirmek ve bir USB çubuğa koymak için kullanabileceğiniz kendi Ortam Oluşturma Aracı dahil olmak üzere birçok yardımcı program yapabilir .

Rufus ile kullandığınız ayarlara biraz dikkat etmeniz gerekir ancak çoğunlukla CD sürücü simgesini tıklatıp bir ISO dosyası seçip ‘Kullanarak önyüklenebilir bir disk oluştur’ kutusunun işaretli olduğundan emin olun.

Bu araçlar USB sürücünüzdeki her şeyi silecekleri konusunda sizi uyaracak bu nedenle başlamadan önce kaybetmek istemediğiniz dosyaları kopyaladığınızdan emin olun. Ayrıca Windows Linux ya da başka bir şeyden başlatmayı planladığınız yazılımı indirmiş olmanız gerekecektir.

BIOS’ta USB’den nasıl önyükletirim?

Pek çok PC ve dizüstü bilgisayar bir CD DVD veya dahili sabit sürücüden önyüklemeyi denemeden önce ilk olarak bir USB sürücüsünü kontrol etmeye ayarlanmıştır. Ancak hepsi bu şekilde yapılandırılmamıştır. Bilgisayarınızın güç düğmesine basmadan önce flash sürücünüze takmanın işe yaramadığını görebilirsiniz: Windows’ta normal şekilde önyükleme yapabilir veya henüz işletim sisteminiz kurulu değilse hiçbir şey yapmaz.

Bu durumda yapmanız gerekenler:

Bilgisayarınızı açın ve Sil F2 F10 veya F11 tuşlarına basın.
BIOS görünmelidir
Gezinmek için imleç tuşlarını kullanın.
Boot menüsünü bulun
Sırayı değiştir böylece USB listenin başında
Bu tuşlardan hiçbiri BIOS’a girmek için çalışmazsa bilgisayarın güç düğmesine bastıktan sonra monitörünüzde bir mesaj arayın. Mesaj genellikle ekranın altındadır ve ‘Önyükleme seçenekleri için F11 tuşuna basın’ gibi bir şey söyler.

Bazı bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar bunu göstermediğinden hangi tuşa basılacağını hatta anakart kılavuzunuzu bulmak için üreticinizin web sitesini kontrol etmeniz gerekir.

BIOS’a girdikten sonra önyükleme aygıtlarını veya önyükleme önceliğini görmenizi ve değiştirmenizi sağlayan bir menü veya seçenek arayın. Bu BIOS’tan BIOS’a değişecektir ancak genellikle oldukça açıktır.

İlk (# 1) önyükleme seçeneğini değiştirdiğinizden emin olun çünkü ne ayarlanmışsa ilk önce denenen cihaz olacaktır.