Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vivo Y36i Çin’de Satışa Çıktı

Telefon dünyasında önde gelen

Telefon dünyasında önde gelen amiral gemileriyle baş edemeyecek olsa da giriş segmenti biraz da orta segment diyebileceğimiz bir konumda kendine yer bulan Vivo Y36i modeli Çin’de piyasaya sürüldü. Geçtiğimiz Temmuz başında Türkiye’de satışı başlayan bir alt önceki modeli Vivo Y36’nın 128 ve 256 CB modelleri sırayla 8.000 TL ve 9.000 TL fiyatlarından satışı devam ediyor. Şimdi de sadece Çin piyasasını hedefleyeceğini düşündüğümüz Vivo Y36i cihazının kesinleşen özelliklerini aktaralım.

Vivo Y36i Teknik Özellikleri

Bir önceki model Vivo Y36’a göre bazı özelliklerindeki farklılıklara bakarsak; ekranın biraz daha büyük olduğunu RAM yarı yarıya düşürüldüğünü 13 MP gibi çok düşük bir kamera seçildiğini görüyoruz.

Tasarım olrak serinin diğer üyelerinden pekde farklı bir görünüme sahip olmayan telefonun Çin’de satışa başladığını hatırlatalım. Telefondaki; yan tarafına konumlandırılmış parmak izi okuyucu 35 mm kulaklık girişi ivme ölçer 5G desteği Bluetooth 5.1 ve USB Type-C bağlantı noktası özelliklerinin yanısıra aşağıdaki ana özelliklerini de inceleyelim.

  • İşlemci: Mediatek Dimensity 6020 SoC.
  • İşletim Sistemi ve Arayüz: Android 13 tabanlı OriginOS 3.0.
  • RAM Bellek: 4 GB.
  • Depolama: 128 GB.
  • Ekran: 656 inç 180 Hz dokunmatik örnekleme 90 Hz’de yenileme hızına sahip HD+ LCD ekran. 2-840 nits değerleri arasında parlaklık seviyelerine sahip ekranı gün ışığında ekran yazılarını görebilmek için yeterli diyebiliriz.
  • Kamera: f/2.2 diyafram açıklıklı13 MP ana kameraya bir adet  yardımcı sensör ön yüzde de f/1.8 diyaframlı 5 MP’lik selfie kamerası tercih edilmiş.
  • Batarya: 15W ile şarj edebileceğiniz 5000 mAh bataryasıyla bir günü rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Altın Siyah ve mor olmak üzere 3 farklı renk seçekleriyle satışa sunulan çift simli Vivo Y36i’nin Çin’deki fiyatı 14.000 rupi (4.854 TL) olarak belirlenmiş.

Türkiye’de satışı olurmu derseniz bence olmaz. Çünkü ülkemizde satışı devam eden bir önceki model Vivo Y36’ya kıyasla özelliklerinde (kamera RAM işlemci vb.) oldukça düşüş söz konusu.