Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

VSCO Uygulamasında Nasıl Mesaj Atılır?

Günümüzün en çok ziyaret

Günümüzün en çok ziyaret edilen sanal adresleri arasında sosyal ağlar başı çekiyor. Kaldı ki internetin bile böylesine yaygınlaşması konusunda etkileri de tartışılmaz. Belirli bir araştırma için giriş yapanlar dışında interneti aktif biçimde kullananlarımız genellikle bahsettiğimiz adreslere giriyor. Facebook bu alanda ilk akla gelen bir markayken Twitter da yine metin mesaj odaklı paylaşımların yoğun ilgi gören bölümünde. Özellikle ünlü simaları sanatçıları futbolcuları burada görmek mümkün. Zira sunulan orjinal hesap simgesi sahte hesaplardan ayırt edilebiliyor. Hal böyle olunca birçok resmi kişi ve kurum da boy gösteriyor. Yine Instagram da başta gençler olmak üzere birçoğumuzun takibinde. Fotoğraf ve video paylaşarak etkileşim sağlanan siteye son zamanlarda pek çok kaliteli iyileştirme de yapıldı. İnsanlar canlı yayınlar yaparken Snapchat benzeri hikaye gönderiminde de bulunabiliyor. Gruplar direkt mesajlar derken ihtiyaç duyabileceğimiz tüm detayların bulunduğunu söyleyebiliriz. Görselliğin ön planda olmasından dolayı birkaç yıldır ivmesini daha da arttırdı. Akıllı telefonların üst seviye kamera ve lens kaliteleri kişilerin yüksek çözünürlüklü görseller çekmesini sağlıyor. Bu sayede uzmanlık alanı fotoğrafçılık olanlar ile beraber hobi amaçlı yapanlar da çekimlerini sergileyebiliyor. Günlük yaşantımızda anları sonsuzlaştırmak adına çektiğimiz kareleri de paylaşabiliyoruz. Bunları paylaşmadan önce elbette bir düzenleme aşamasından geçiyoruz. VSCO uygulaması da internetin genelinde paylaşabileceğimiz fotoğrafları çok fazla fotoşop bilginiz olmamasına rağmen düzenleme şansı tanıyor. Alanında parmakla gösterilirken kısa zaman önce VSCo üzerinde mesaj da atılacağı açıklanmıştı. Peki VSCO’da nasıl mesaj atılır ve alınır cevabı yazımızın devamında.

Bilgisayarların işletim sistemlerine kavuşmasının ardından üçüncü parti programlar gün yüzüne çıktı. Kullanıcılar satın aldıkları bilgisayar üzerinden sadece üretici firma tarafından sunulan işlevleri değil dahasını da yapabilir hale geldi. Görsel düzenleme konusunda uzman Adobe Photosop temel olarak bile belirli seviyede bilgi ve beceri istiyor. Ancak günümüzde akıllı telefonlar güzel fotoğraflar çekmesine rağmen bahsettiğimiz bilgiye sahip değilsek istediğimiz değişiklikleri ve yeni efektleri ekleyemiyoruz. Bu amaçla yazılım geliştiriciler de mobil cihazlara yüklenip rahatlıkla kullanılabilecek fotoğraf düzenleme uygulamaları geliştirdiler. Neredeyse tamamı hiçbir ücret ödemeden indirilirken kolay ve hızlı şekilde sonuç almak da mümkün. VSCO yazılımı aslında bahsettiğimiz noktada pek çok insanın yardımına koşuyor. Yoğun biçimde kullananlarımız bilecektir ki fazlasıyla işimizi görüyor. Yetkililer yaptıkları son duyuruda yazılım üzerinden mesajlaşma da sağlanacak. Adeta sosyal medya ağına dönmeye başlayan VSCO’daki bu mesajlaşam özelliği nasıl kullanılır mesaj nasıl atılır?

vsco-direkt-mesaj-atma

VSCO Uygulaması Üzerinden Mesaj Atmak

Aşamalı olarak aktif edilecek mesajlaşma özelliği ilk olarak ücretli kullanıcıların huzuruna sunulacak. Önümüzdeki birkaç ay içinde VSCO’dan direkt mesaj atabileceğiz ancak ücretsiz biçimde kullananlarsa diğer genel detayları kullanmaya devam ederken mesaj yollayamayacak. Kişiler kendilerini takip eden kişilerle sohbet ederken istemedikleri içerikleri engelleme imkanına da ulaşacaklar.

Instagram’ın Facebook Messenger’a benzeyen Instagram Direct uygulamasını test ettiğinin haberi gelince böyle bir atağa kalkışan VSCO’nun yeni atağı ile liderliği eline alıp almayacağı ise merak konusu.