Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vücut Isısıyla Şarj Olabilen Matrix PowerWatch 2 Akıllı Saatin Özellikleri

Konu başlığını bu şekilde

Konu başlığını bu şekilde şeçmemizin haklı bir nedeni var. Matrix PowerWatch 2 akıllı saatte denenmiş bu teknoloji gelecek için kesinlikle umut verici. Her ne kadar şarjını çok hızlı tüketse de yeni bir teknolojiye kapı aralamış görünüyor.

İlk önce saatin özelliklerinden biraz bahsedelim isterseniz. Diğer akıllı saatlerde de görebileceğiniz; GPS konum ve aktivite takibi kalp atış hızı tespiti 200m suya dayanıklılık uyku izleme kalori sayımı  gibi özelliklerine derinlemesine girmek istemiyoruz. Konumuzda; dikkat çekici ve teknolojinin yeni bir kulvara evrilmesine neden olacak özelliği daha fazla dikkatimizi çekti ve bu yazımızda da 2016’dan beri test edilen ve az da olsa ilerleme kaydedilmiş bu konuya odaklandık.

Matrix PowerWatch 2 ile ‘Asla Şarja Gerek Yok!’

Matrix PowerWatch 2; ‘Asla Şarja Gerek Yok’ mottosuyla tanıtımını yapsa da durum şu an için pek de öyle değil. Evet! Akıllı saat (termoelektrik jeneratörü sayesinde) kendini şarj edebiliyor ama bu çok yavaş. Yani bu özelliğini kullanmak istiyorum diye sabredebileceğiniz bir durum değil anlayacağınız. Mesela GPS takip özelliği açıkken 30 dakikada şarjı hemen tüketebiliyor.

Bu akıllı saat kullanıcısının vücut ısısından şarj oluyor. Bunu yaparken de sizin vücut sıcaklığınız ile ortam nemi arasındaki sıcaklık farkından faydalanıyor. Bunun için ortam ile vücut sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkı ne kadar fazlaysa (ama vücudunuz da sıcak olmalı) saat o derece kendini daha iyi şarj edebiliyor. 27 °C’yi aşmayan kısmen serin ortamlar şarj olabilmesi için daha uygun.

Ama daha hızlı şarj etmesini istiyorsanız fişe takarak da şarj edebilirsiniz elbette. Cihaz ayrıca güneş enerjisiyle de şarj olabiliyor.

Elbette şimdilik kendi kendine şarj etme özelliği yeterli düzeyde olmasa da yeni bir teknolojin ayak seslerini bu cihazla duyabiliyoruz.

İOS ve Android cihazlarla uyumlu Matrix PowerWatch 2 akıllı saat hakkında biraz daha bilgi almak istiyorsanız buyurun..